19 Ιουλίου 2024

Η Adjust, startup εφαρμογών analytics, συγκέντρωσε $7,6 εκατομμύρια

Tι έχουμε εδώ λοιπόν; Τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Η εταιρία εφαρμογών analytics Adjust, με έδρα το Βερολίνο, συγκέντρωσε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους $7,6 εκατομμυρίων από την ACTIVE Venture Partners, αλλά και από ήδη υπάρχοντες επενδυτές όπως τους Target Partners, Iris Capital και Capnamic Ventures. Γνωστή παλιότερα ως Adeven, η Adjust συγκέντρωσε $4,3 εκατομμύρια πέρσι τον Ιούνιο, που προστέθηκαν και σε μια άλλη χρηματοδότηση που είχε από πιο πριν.

Η Adjust, που εκτός από το Βερολίνο, έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και στην Κωνσταντινούπολη, παρέχει μια πλατφόρμα analytics για να βοηθήσει τους κατασκευαστές κινητών να εντοπίσουν ποιοι είναι οι πιο αξιόλογοί τους χρήστες, έτσι ώστε να τους κάνουν να ασχοληθούν περισσότερο με την εφαρμογή τους – μέσω διάφορων διαφημίσεων και καινοτομιών μάρκετινγκ – και να καταμετρήσουν τα κέρδη από τις επενδύσεις.

 

Η εταιρία είναι επίσημος συνεργάτης της διαχείρισης των εφαρμογών για κινητά των Facebook και Twitter και γενικότερα έχει εντάξει άλλα 300 περίπου δίκτυα και συνεργάτες από όλον τον κόσμο. Κάποιοι από τους πελάτες της είναι οι Universal Music, Viacom, Yelp, Scopely, Kingsoft, DeNA, BuzzFeed Inc. και Deutsche Telekom.

 

Τι θα κάνει λοιπόν με τόσα χρήματα; Η Adjust αναφέρει ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, στην Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και για να βελτιώσει τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, το 40% του συνολικού εισοδήματος τώρα πια προέρχεται από την Ασία και τις ΗΠΑ, και με τα νέα χρήματα η εταιρία θα ανοίξει επιπλέον γραφεία. Για το τέλος, προσέλαβε τον Shawn Bonham, που εργαζόταν παλιότερα για την Upsight, έτσι ώστε να ηγηθεί της επέκτασης στην Ασία, λαμβάνοντας την θέση του γενικού διευθυντή Ιαπωνίας και Νοτιανατολικής Ασίας.


Πηγή: techcrunch.com