8 Δεκεμβρίου 2023

Η ΙΒΜ ελπίζει να δελεάσει πελάτες με όρεξη για νέα δεδομένα με το νέο freemium εργαλείο της Watson Αnalytics

H IBM επιθυμεί όλο και περισσότερες εταιρίες να εργάζονται με τα δεδομένα της μέσω Big Blue και ελπίζει ότι το freemium θα τις διευκολύνει αρκετά. Η εταιρία παρουσίασε ένα εργαλείο της Watson Analytics που επιτρέπει στις εταιρίες να ανεβάζουν δεδομένα στο cloud της ΙΒΜ δωρεάν και μετά να λαμβάνουν αυτά που η εταιρία πιστεύει ότι είναι predictive insights για χρήση από επιχειρηματίες.

Αν επιτύχει, η Watson Analytics θα εργάζεται για επιχειρήσεις που δεν έχουν καν επιστήμονα δεδομένων.«Η Watson Analytics είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει σε κάθε επιχειρηματία- χρήστη να συγκεντρώσει όλη τη δύναμη που του προσφέρουμε», ανέφερε ο Alistair Rennie, γενικός διευθυντής business analytics.


«Ποιες συμφωνίες πρόκειται να πετύχω; Ποιος τομέας θα έχει πολύ φόρτο τον επόμενο μήνα;» Οι λειτουργίες analytics της ΙΒΜ είναι από τα πιο δυνατά σημεία της εταιρίας, όπου έχουν επενδυθεί πολλά δισεκατομμύρια σε τωρινά σχέδια για να επιτευχθεί εισόδημα $20 δισεκατομμυρίων μέχρι τον επόμενο χρόνο. Η μονάδα αναπτύχθηκε κατά 9% πέρσι και τώρα έχει πάνω από 40.000 συνεργασίες.

 

Για να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα, η ΙΒΜ αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις. Πρώτα από όλα, πρέπει να αντιμετωπίσει καινούργιες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες ΒΑ όπως η Tableau Software, που παρέχει οπτικοποίηση δεδομένων και δεδομένα insight. Δεύτερον, πρέπει αν συνεχίσει να αναπτύσσει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα υπολογιστών της, το Watson, που κέρδισε το Jeopardy το 2011, ώστε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων. Στόχος της Watson Analytics είναι τόσο να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν μικρές και φθηνές εταιρίες, για αυτό είναι διαθέσιμο δωρεάν. Για τον Rennie, ο τελικός στόχος είναι ένα οικοσύστημα νέων πελατών που παραδοσιακά δεν χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα τους.

Και αν αρέσει στους χρήστες το εργαλείο, τότε για να έχουν περισσότερο χώρο, όταν ο δωρεάν χώρος γεμίσει, θα πρέπει να αναβαθμίσουν το προϊόν σε premium με περισσότερα εργαλεία και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

 

Πηγή:  www.forbes.com