8 Δεκεμβρίου 2023

Με το κέντρο δεδομένων της Stash, η Atlassian προσφέρει git σε μεγάλες επιχειρήσεις

Με την Stash, η Atlassian προσφέρει λύσεις διαχείρισης κωδικών με βάση Git εδώ και αρκετό καιρό. Μέχρι τώρα η εταιρία ασχολείται περισσότερο με μικρές επιχειρήσεις, αλλά τώρα παρουσιάζει το κέντρο δεδομένων της, για μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες επιχειρήσεις της Stash, το κέντρο δεδομένων της μπορεί να τρέξει σε σύμπλεγμα αντί για διακομιστή. 

Χάρη σε αυτό, μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 10.000 κατασκευαστές. Για αυτούς, το κέντρο δεδομένων της
Stash θα είναι και θα λειτουργεί όπως και τώρα. Θα καθυστερεί λιγότερο, θα κάνει περισσότερους υπολογισμούς και δεν θα διογκώνεται ο όγκος εργασίας τους. Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής προγραμματιστικών εργαλείων της Atlassian, Eric Wittman, η Stash επιτρέπει στην εταιρία να μάθει τα πάντα για το Git τα τελευταία χρόνια – ειδικά το πώς να το αποκτήσουν οι εταιρίες. Τώρα όμως αναζητά νέες μεγαλύτερες εταιρίες για να το ενσωματώσουν.


«Το Git λειτουργεί τελείως διαφορετικά», ανέφερε ο  Wittman. «Κατασκευάζεται πιο συνεργατικά από ότι στο παρελθόν, και η ερώτηση τώρα είναι: πώς το κάνεις αυτό σε τέτοιο μέγεθος;» Κινούμενες προς το  Git, οι εταιρίες ενσωματώνουν επίσης τη συνεχή ένταξη στην προγραμματιστική πρακτική, και οι προγραμματιστές επεμβαίνουν πιο δυναμικά στους εξυπηρετητές κωδικών διαχείρισης (οι  admins, βέβαια, θα παρατηρήσουν κάποιες διαφορές).


Η Atlassian πιστεύει ότι οι χρήστες του κέντρου δεδομένων της Stash θα εγκαταστήσουν την υπηρεσία σε δικά τους συμπλέγματα πίσω από τα firewalls τους. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει σε δημόσια clouds όπως το AWS. Η Atlassian αποφάσισε να θέσει μια μηνιαία συνδρομή για κάποιους χρήστες (πουλά άδειες για την συνηθισμένη έκδοση της Stash). Όπως ανέφερε ο Wittman, η εταιρία έλαβε αυτή την απόφαση επειδή τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης για το κέντρο δεδομένων ήταν πολύ υψηλότερα από ότι για την συνηθισμένη έκδοση.

 

 

Πηγή:   techcrunch.com