8 Δεκεμβρίου 2023

Η εταιρία προστασίας κέντρων δεδομένων vArmour βγαίνει από τη μυστικότητα

Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία προστασίας κέντρων δεδομένων vArmour βρισκόταν υπό άκρα μυστικότητα, αυξάνοντας κεφάλαια και αναπτύσσοντας το προϊόν της. Μετά από ένα χρόνο ελέγχων beta, η εταιρία αναδύεται. Η vArmour είναι μέρος των αυξανόμενων εταιριών ασφάλειας που κατασκευάζουν προϊόντα για τον οπτικοποιημένο κόσμο.


Αντί να κλειδώνει δεδομένα σε ένα συγκεκριμένο εξυπηρετητή, το λογισμικό της vArmour ελέγχει όλα τα δεδομένα εκτός και εντός του δικτύου. Χρησιμοποιώντας τα big data analytics, η vArmour εντοπίζει συμπλέγματα πιθανών προβλημάτων για να εντοπίσει αν οι επικοινωνίες είναι φυσιολογικές, ύποπτες ή και επικίνδυνες.

 

Αυτή η προσέγγιση εξαρτάται πολύ λιγότερο σε αναλυτές ασφαλείας για να δημιουργήσει σχέσεις μεταξύ δεδομένων και να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη. Αντί αυτών, το λογισμικό δίνει αρκετές πληροφορίες στους αναλυτές, ώστε να αποφασίσουν γρήγορα πώς θα αντιμετωπίσουν έναν κίνδυνο. Το λογισμικό της vArmour’s στοχεύει επίσης στο να δώσει στους αναλυτές μια πιο ευρεία εικόνα του τι συμβαίνει στα κέντρα δεδομένων τους.

 

Η προστασία δεδομένων έχει εστιάσει στην προστασία της περιμέτρου, δηλαδή το τι συμβαίνει εντός και εκτός δικτύου, άλλα όχι το τι συμβαίνει μέσα στο δίκτυο.  Τι θα γίνει λοιπόν αν ένα κακόβουλο λογισμικό εισέρθει χωρίς να εντοπιστεί; Θα μπορούσε να κάνει αργές, συγκεκριμένες κινήσεις χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

 

Σημαντικότερο από τον εντοπισμό των απειλών, η χρήση των big data για την κατανόηση του οικοσυστήματος του κέντρου δεδομένων επιτρέπει επίσης τον εντοπισμό των λαθών των υπαλλήλων – όχι απλά τους κυβερνοκινδύνους.

 

Η vArmour έχει μόλις ξεκινήσει να αναπτύσσεται χάρη στα big data. Τα τελευταία χρόνια η επεξεργασία της δύναμης έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ ώστε να αναλύονται τεράστια ποσοστά δεδομένων πολύ γρήγορα. Προηγουμένως, έκανε πολλή ώρα και δεν υπήρξε επάρκεια ασφαλείας. Τώρα όμως που υπάρχει η τεχνολογία, οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων, καλύτερων, ακριβέστερων λογισμικών προστασίας στο διαδίκτυο έχουν πολλαπλασιαστεί. Από την αρχή των χρηματοδοτήσεών της, η vArmour έχει συγκεντρώσει $42 εκατομμύρια.

 

 

 

 

Πηγή:  venturebeat.com