19 Ιουλίου 2024

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Σε πλήρη ετοιμότητα για την έλευση του Solvency II με στρατηγικό συνεργάτη τη SAS

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί η Υδρόγειος Ασφαλιστική τα βήματα προετοιμασίας της ενόψει του νέου πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, Solvency II, έχοντας επιλέξει την εξειδικευμένη λύση SAS Risk Management for Insurance για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της σχετικής οδηγίας. Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί ήδη στρατηγικό συνεργάτη της Υδρογείου στην εξασφάλιση της ποιότητας των δεδομένων, στην επιχειρηματική ευφυία και στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης.

Η λύση SAS Risk Management for Insurance αποτελεί μια ενιαία, ολοκληρωμένη πλατφόρμα, που καλύπτει  πλήρως τις απαιτήσεις και των τριών πυλώνων (Pillar I, II, II) της Οδηγίας Solvency II, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από 1.1.2016. Με την υλοποίησή της, η Υδρόγειος είναι ήδη σε θέση να υπολογίζει με ταχύτητα, ακρίβεια και ελεγχόμενο τρόπο το απαραίτητο κεφάλαιο φερεγγυότητας (SCR). Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία επιτυγχάνει μείωση της αστάθειας και βελτίωση στη λήψη διοικητικών αποφάσεων, με βάση την καλύτερη κατανόηση οικονομικών παραγόντων και σεναρίων ακραίων καταστάσεων που έχουν επίπτωση στον ισολογισμό. Επιπλέον, εφαρμόζει με ακρίβεια και ταχύτητα τις απαιτήσεις υποβολής αναφορών της Οδηγίας αλλά και έχει  άμεση και εύκολη πρόσβαση σε μία σειρά σημαντικών αναφορών και δεικτών (Key Risk Indicators) που ενισχύουν την εσωτερική επιχειρηματική πληροφόρηση. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει, από τις αρχές Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο μέρος των υπολογισμών κεφαλαιακής επάρκειας του Solvency II αλλά και την εξαγωγή των απαραίτητων κανονιστικών αναφορών, γεγονός που την καθιστά καθόλα έτοιμη για τις νέες απαιτήσεις.

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο Solvency ΙΙ θέτει στις ασφαλιστικές εταιρείες επιπρόσθετες απαιτήσεις που αφορούν τον υπολογισμό των απαραίτητων κεφαλαίων, την εταιρική διακυβέρνηση και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους», σχολιάζει σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου, προσθέτοντας ότι «Με την υιοθέτηση της SAS Risk Management for Insurance, μίας εξειδικευμένης και κορυφαίας στην κατηγορία της λύσης, η Υδρόγειος επιτυγχάνει όχι μόνο να ανταποκριθεί με πληρότητα στα νέα δεδομένα  αλλά  αποκτά και ένα ισχυρό στρατηγικό εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων με βάση την ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου, σε όλο το εύρος της επιχείρησης».  

Ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager της SAS Ελλάδος & Κύπρου, από την πλευρά του επεσήμανε: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Υδρόγειο Ασφαλιστική αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Είμαστε βέβαιοι ότι η λύση της SAS θα αποτελέσει και σε αυτήν την περίπτωση επένδυση για μια εταιρεία με σύγχρονο όραμα και στρατηγική, που θέλει να είναι έγκαιρα σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις. Η μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της SAS στον ασφαλιστικό χώρο, με εκατοντάδες υλοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εγγυώνται την παροχή λύσεων που θα βελτιώσουν συνολικότερα την απόδοση της Υδρογείου».

Σχετικά με την Υδρόγειο

Η Υδρόγειος, ένας από τους δυναμικότερους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην ελληνική αγορά. Με παραγωγή που το 2013 ανήλθε σε 120,6 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των πρώτων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, ενώ, από το 2002, έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, με την ίδρυση της θυγατρικής «Υδρόγειος Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου». Η εταιρεία διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, του προσωπικού ατυχήματος, κ.α.

Ο Όμιλος της Υδρογείου: Προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του σε πάνω από 500.000 ικανοποιημένους πελάτες,  συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει ένα ευρύ σε διασπορά δίκτυο υποκαταστημάτων και γραφείων, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου. Το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου ανέρχεται σε 295 άτομα.
www.ydrogios.gr

Σχετικά με την SAS

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Βusiness Intelligence.

Η SAS βοηθά τους σύγχρονους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την τεράστια δυναμική του πιο πολύτιμου αγαθού τους: των δεδομένων τους. Απλούστερα, οι λύσεις της βοηθούν τους οργανισμούς να αντλήσουν συγκεκριμένη και πολύτιμη πληροφορία από τα διάσπαρτα επιχειρησιακά δεδομένα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.
Για το λόγο αυτό, η SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 60.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε 90 από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο "Τhe Power to Know®"
www.sas.com