18 Απριλίου 2024

Κερδίστε το δελτίο March Madness με τη βοήθεια των Business Analytics, και όχι χάρη στις προκαταλήψεις.

Μην αφήσετε την αγάπη σας για το παλιό σας πανεπιστήμιο να επηρεάσει την κρίση σας όταν συμπληρώσετε το δελτίο για το τουρνουά μπάσκετ των 65 πανεπιστημίων (March Madness) τις επόμενες ημέρες. Μια μη συναισθηματική προσέγγιση που βασίζεται στην επεξεργασία δεδομένων είναι το κλειδί για μια επιτυχή επίδοση στα αποτελέσματα του τουρνουά μπάσκετ NCAA, σύμφωνα με μια συμβουλευτική εταιρεία.

 

Οι αμερικανοί πρόκειται να στοιχηματίσουν φέτος σχεδόν $9,2 δισεκατομμύρια σε περισσότερα από 70 εκατομμύρια δελτία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Παιχνιδιών. Ο μέσος αμερικανός πολίτης συμπληρώνει δύο δελτία και στοιχηματίζει $29 ανά δελτίο. Σχεδόν όλοι βασίζονται σε κρυφές ενδείξεις –συχνά τόσο μικρές όσο το χρώμα της στολής των ομάδων ή η τυφλή εμπιστοσύνη σε έναν ειδικό- ώστε να στηρίξουν τις επιλογές τους στο τουρνουά.

 

«Οι άνθρωποι συχνά έχουν διάφορες προλήψεις –πράγματα που δεν ξέρουμε καν ότι συμβαίνουν, τα οποία βιώνουμε υποσυνείδητα, και που μας οδηγούν στη λάθος κατεύθυνση», υποστηρίζει στην FOXBusiness.com ο Timothy Murphy, ένα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Transactions and Business Analytics.

 

Ο  Murphy και οι υπόλοιποι ειδικοί των δεδομένων στην Deloitte υπερασπίζονται τη χρήση αναλύσεων συμπεριφορών. Οι ίδιες αρχές που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων, τις οποίες χρησιμοποιούν οι εταιρείες ώστε να αναλύσουν τον κίνδυνο ασφάλειας ή να εκτιμήσουν τις πιθανές επενδύσεις, μπορούν να εφαρμοστούν στη σύνταξη ενός επιτυχημένου δελτίου March Madness. Αυτό συνεπάγεται την αφαίρεση του συναισθηματικού παράγοντα από την εξίσωση και τη λήψη αποφάσεων που θα στηρίζονται στις εμπειρικές αποδείξεις, και όχι στις εικασίες ή στο προαίσθημα, με στόχο τη λήψη ώριμων αποφάσεων κατά τη διάρκεια του τουρνουά NCAA.