29 Μαρτίου 2024

Ανάπτυξη του εργαστηρίου της SAS για Ομοσπονδιακές και Tοπικές Kυβερνήσεις

Νέους πόρους προσθέτει στο οπλοστάσιό της η SAS με στόχο να βοηθήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και τοπικές κυβερνήσεις, να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Analytics της SAS για τις Ομοσπονδιακές και Τοπικές Κυβερνήσεις (SAS Analytics Lab for State and Local Government) σχεδιάζει άμεσα να προσθέσει στο δυναμικό του 100 νέους ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας αλλά και τον δημόσιο τομέα, εφοδιάζοντάς τους με την ισχύ ανάλυσης των δεδομένων που παρέχει το νέο κέντρο Cloud Computing της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 11.500 τ.μ.
Το Εργαστήριο συνεργάζεται με ομοσπονδιακούς και τοπικούς ηγέτες με στόχο τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο των analytics. Στην παρούσα φάση, χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία από περισσότερους από 200 επαγγελματίες --εμπειρογνώμονες της SAS, στην πλειοψηφία τους κάτοχοι διδακτορικών- για την εξεύρεση τεχνολογικών λύσεων για κρίσιμα κυβερνητικά ζητήματα, όπως η απάτη, η σπατάλη, η κατάχρηση, η είσπραξη των φόρων, η δημόσια ασφάλεια και η εκπαίδευση.

"Σε μια εποχή που πρέπει να αξιοποιηθεί η δαπάνη για κάθε κρατικό δολάριο, είμαστε ευγνώμονες να συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία όπως η SAS, στη μάχη για την καταπολέμηση της απάτης, της σπατάλης και της κατάχρησης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση", δήλωσε ο Bev Perdue, Κυβερνήτης της Β. Καρολίνας. "H εξοικονόμηση φόρων και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν πρώτες προτεραιότητές μου."

Με τη σιγουριά ότι το ενδιαφέρον και η ζήτηση για τα analytics από ομοσπονδιακές και τοπικές κυβερνήσεις θα συνεχίσει να αυξάνεται, η SAS σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας στο εργαστήριό της για τα επόμενα δύο χρόνια. Εκτός από την Βόρεια Καρολίνα, η SAS σχεδιάζει να τοποθετήσει ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας αλλά και του δημόσιου, σε όλη τη χώρα, όπου ανακοινώνονται νέα έργα.

"Το SAS Analytics Lab for State and Local Government δίνει τη δυνατότητα σε μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά μας να εστιάσουν στις πλέον επείγουσες τρέχουσες προκλήσεις", τόνισε η Paula Joshi, Vice President of SAS State and Local Government Practice. "Το υπάρχον μοντέλο παραπαίει σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τρομακτικά ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους. Οι κυβερνητικοί τεχνολογικοί ηγέτες δεν αναζητούν μόνο νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα, αλλά νέες στρατηγικές για τεχνολογικές επενδύσεις."

Το SAS Analytics Lab for State and Local Government αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του SAS Advanced Analytics Lab, με επικεφαλής τον John Brocklebank, PhD και γνωρίζει ανάπτυξη τουλάχιστον κατά 35% σε ετήσια βάση από την ίδρυσή του το 2000. "Η ζήτηση για 'φιλοξενούμενες' (hosted) υπηρεσίες στις ομοσπονδιακές και τοπικές κυβερνήσεις έχει αυξηθεί σημαντικά", επισημαίνει ο Brocklebank. "H συμπλήρωση των τεχνικών δυνατοτήτων μας με την τεχνογνωσία των ειδικών στα συγκεκριμένα θέματα προσφέρει στις κυβερνήσεις ισχυρές και οικονομικά αποδοτικές επιλογές όταν πραγματικά τις χρειάζονται."

To SAS Cloud Computing Center θα τετραπλασιάσει τη χωρητικότητα της SAS για φιλοξενία δεδομένων. "Η ικανότητά μας να φιλοξενoύμε δεδομένα μειώνει τον κίνδυνο για τις κυβερνητικές υπηρεσίες και εξοικονομεί σημαντικές κρατικές δαπάνες τόσο για συσκευές όσο και για προσωπικό", προσθέτει η Joshi. "Oι κυβερνητικοί ηγέτες έχουν δει πλέον τις βελτιώσεις που επιφέρουν στην αποτελεσματικότητα τεχνολογίες όπως τα analytics, το cloud computing και η ενοποίηση των δεδομένων στον ιδιωτικό τομέα, και πιο πρόσφατα και στο δημόσιο."