20 Απριλίου 2024

TWITTER – Αναβαθμίσεις του αναμένεται να συμπεριλάβουν σύντομα νέα εργαλεία για analytics

Η ανάλυση των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που συλλέγονται από το Twitter και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί πάντα πρόκληση. Τα Twitter Web Analytics έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους το Σεπτέμβριο του 2011.

 

Σύμφωνα με τον Anderson, τα τελευταία εργαλεία που αναμένεται να συμπεριληφθούν στις αναβαθμίσεις του Twitter θα παράσχουν καλύτερο tweet-reach tracking για τους εκδότες. Το άρθρο ReadWriteWeb αναφέρει ότι η περιγραφή των νέων εργαλείων ακούγεται παρόμοια με τις προσφορές analytics από τρίτα μέρη από εταιρείες όπως η HootSuite και η SocialFlow.

 

Το 2010, για παράδειγμα, οι ερευνητές ανέφεραν ένα ποσοστό επιτυχίας 87,6% όσον αφορά την πρόβλεψη των διακυμάνσεων της δραστηριότητας του χρηματιστηρίου, αναλύοντας τις συμπεριφορές και τις «διαθέσεις» στο Twitter. Και πέρυσι, ένας ερευνητής από το University of Illinois παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας που περιόριζαν την περιοχή στην οποία κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια ακτίνα 200 χιλιομέτρων στο Βόρειο Πακιστάν που βασίστηκαν στην ανάλυσή του όσον αφορά τη δραστηριότητα των κοινωνικών δικτύων.

 

Το 2011, το Twitter αύξησε τις προσπάθειες παροχής καλύτερων analytics. Για παράδειγμα, η εταιρεία απέκτησε την πλατφόρμα BackType τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να αναπτύξει εργαλεία για τους εταίρους εκδότες της εταιρείας που θα βοηθούσαν στη εκτίμηση της επιρροής των κοινωνικών δικτύων.