19 Απριλίου 2024

Νέα Facebook χαρακτηριστικά και λειτουργίες για την Hootsuite, την πλατφόρμα που κάνει εύκολη την διαχείριση των social media.

Τα στελέχη του marketing και community managers που χρησιμοποιούν το facebook πλέον θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερο και συγκεκριμένο κοινό χάρη στις νέες λειτουργίες demographic targeting και στα εξελιγμενα analytics.

 

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν ότι δε μπορούν να λανσάρουν το ίδιο περιεχόμενο σε ένα παγκόσμιο κοινό. Οι επιχειρήσεις που είναι πελάτες μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα HootSuite για να απευθυνθούν στο κοινό τους στο Facebook ανάλογα με τη γλώσσα και τη γεωγραφική θέση και η σημερινή έκδοση προσθέτει φίλτρα για: την ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα, την οικογενειακή κατάσταση και την εκπαίδευση.

 

Οι δυνατότητες για τη ρύθμιση των μηνυμάτων είναι απεριόριστες. Για παράδειγμα, αυτές οι παράμετροι θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν έμπορο ενδυμάτων λιανικής να δημοσιεύσει δύο ελαφρώς διαφορετικά posts στο Facebook ως μέρος της ίδιας καμπάνιας, απευθύνοντας το ένα σε ελεύθερες γυναίκες απόφοιτες κολεγίου και το άλλο σε παντρεμένες γυναίκες άνω των τριάντα. Σε συνδυασμό με τη γλώσσα και την τοποθεσία, αυτές οι νέες δημογραφικές μεταβλητές επιτρέπουν στις μεγαλύτερες σελίδες Facebook να «αγγίζουν» οπαδούς σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.

 

Καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κοινωνικές ομάδες τους γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και πιο διαφορετικές. Οργανισμοί με μια διεθνή παρουσία έχουν ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία, περιοχές και γλώσσες. Το Geo-Fencing του HootSuite δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες επιχειρήσεων να αποφασίσουν σε ποιες τοποθεσίες και γλώσσες θα στοχεύσει το κάθε μέλος της ομάδας σε οποιοδήποτε κοινωνικό προφίλ.

 

Φυσικά στην νέα έκδοση υπάρχουν και άλλες νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που προστέθηκαν όπως αναζήτηση στο facebook μέσα από την πλατφόρμα, εύκολη και άμεση απάντηση σε προσωπικά μηνύματα φίλων-οπαδών της σελίδας, πίνακας ροής των events που μας έχουν αποσταλεί και άλλα πολλά.