19 Απριλίου 2024

Η SAS γιορτάζει το 40ο έτος της επιτυγχάνοντας ρεκόρ εσόδων ύψους $3.16 δισ.

Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών για analytics και επιχειρηματική ευφυΐα  στην αξιολόγηση κινδύνου, στην ανίχνευση και καταπολέμηση της απάτης, καθώς και στο security, οδήγησαν την SAS στην καταγραφή ενός ακόμα μεγάλου ρεκόρ, διατηρώντας τη συνεχή αύξηση των εσόδων της για 40 συναπτά έτη. Η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του business intelligence και των analytics ανακοίνωσε $3.16 δισεκατομμύρια συνολικά λειτουργικά έσοδα, αυξημένα κατά 2,3% σε σχέση με το 2014. Οι πωλήσεις νέου λογισμικού αυξήθηκαν κατά 8%, γεγονός που αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για λογισμικό SAS  Analytics.

 

«Εδώ και 40 χρόνια, η SAS βοηθάει τους πελάτες της να αλλάξουν τον κόσμο μέσω των analytics», δηλώνει ο Jim Goodnight, CEO της SAS. «Ως η ηγετική δύναμη στα analytics, εξακολουθούμε να είμαστε η εταιρεία στην οποία καταφεύγουν όσοι αναζητούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία και λύσεις απαράμιλλου επιπέδου».

 

Παγκόσμιος αντίκτυπος

 

Η αύξηση των συνολικών εσόδων της SAS ήταν ισχυρή, παγκοσμίως. Το ποσοστό των εσόδων που αναφέρονται σε νέες πωλήσεις έφθασε σε διψήφιο νούμερο στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αποτέλεσμα  των επιτυχημένων προσπαθειών παγκοσμιοποίησης. Εκτός από την ώθηση που έδωσαν οι πωλήσεις λύσεων της SAS στους τομείς της αξιολόγησης κινδύνου (Risk), καταπολέμησης της απάτης (Fraud), καθώς και στην ασφάλεια (security), όλες οι γεωγραφικές περιοχές κατέγραψαν  ανάπτυξη στις βασικές τεχνολογίες της εταιρείας, όπως  το data management, τα analytics και το business intelligence.

 

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ο κλάδος του δημοσίου και ο ασφαλιστικός κλάδος αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της SAS. Το πελατολόγιο στους εν λόγω κλάδους περιλαμβάνει την Bank of America και την HSBC, τον Γερμανικό ασφαλιστικό όμιλο Munich Re και την permanent tsb, Ιρλανδική τράπεζα που ηγείται στη λιανική τραπεζική, καθώς επίσης πολλούς δημόσιους οργανισμούς των ΗΠΑ, όπως τον Delaware State Police και τον Orange County ChildSupport Services στην Καλιφόρνια. Στους κλάδους που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη περιλαμβάνονται οι τράπεζες, η μεταποίηση, το λιανεμπόριο και οι υπηρεσίες.

 

Το Cloud και το Internet of Things (IoT) δημιουργούν ευκαιρίες

 

Η SAS ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει για cloud, mobile και IoT. Το SAS CloudAnalytics άρχισε να αποδίδει γρήγορα και οι δυνατότητές του αξιοποιούνται πλέον από πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες.

 

Με 40 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές που υπολογίζεται να εισέλθουν στην αγορά ως το 2020, το IoT θα επιταχύνει τις επιστημονικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων επιτευγμάτων, όπως οι έξυπνες πόλεις, όπου οι ειδικοί του χώρου αποδίδουν στη SAS πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, καθώς οι ευκαιρίες για καινοτομία -που δημιουργούνται μέσω της συνδεσιμότητας- αυξάνονται, αντίστοιχα αυξάνεται το ρίσκο πιθανών επιθέσεων. Το 2015, η SAS παρουσίασε το SAS Cybersecurity, για να συμβάλει στην καταπολέμηση τέτοιων πιθανών ρίσκων και κινδύνων.

 

Η δέσμευση στην καινοτομία είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των πελατών

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η SAS διαθέτει τις λύσεις για «predictive analytics που προσφέρουν σχεδόν κάθε δυνατότητα που θα επιθυμούσε ένας data scientist ή ένας επιχειρηματικός χρήστης». Η δέσμευση της SAS στην καινοτομία το καθιστά αυτό εφικτό. Το 2015, η εταιρεία επανεπένδυσε το 25% του συνολικού εισοδήματος σε έρευνα και ανάπτυξη – σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό των ετήσιων εσόδων που επανεπενδύθηκε από τις περισσότερες κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

 

«Καθ’ όλη την πορεία ανάπτυξης της SAS, επανεπενδύουμε πάντα ένα υψηλό ποσοστό των εσόδων στην έρευνα και την ανάπτυξη – φέτος το ένα τέταρτο του συνολικού εισοδήματός μας– γεγονός που μας επιτρέπει να διατηρούμε εξέχουσα θέση στην καινοτομία των analytics και να κατέχουμε ηγετική θέση στις κύριες αγορές μας», αναφέρει ο Randy Guard, Chief Marketing Officer της SAS.

 

Οι πελάτες ωφελούνται από τα analytics της SAS με πολλαπλούς τρόπους. Την προηγούμενη χρονιά, οι καινοτομίες περιλάμβαναν τα ακόλουθα:

 

· Το SAS Cybersecurity επιτρέπει στους πελάτες να ανιχνεύουν τυχόν ενέργειες επίθεσης, σε πραγματικό χρόνο.

 

· Το SAS Event Stream Processing βοηθά τους πελάτες να αναλύουν εκατομμύρια γεγονότα ανά δευτερόλεπτο.

 

· To SAS Data Loader για Hadoop απλοποιεί τη διαχείριση δεδομένων στην ταχέως αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονική των big data.

 

· To SAS Factory Miner περιέχει αυτοματοποιημένα μοντέλα ανάπτυξης, επιλογής και επέκτασης δυνατοτήτων, καθώς και τεχνικές νοημοσύνης μηχανών.

 

Επιπρόσθετα, το χαρτοφυλάκιο της SAS συνέχισε να βοηθά τους πελάτες να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Για παράδειγμα, το SAS Visual Analytics, με περίπου 14.000 άδειες παγκοσμίως, επέτρεψε στο Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση να προσδιορίσει τις υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις φιλοξενίας και να κατανέμει αποτελεσματικότερα τους πόρους, προκειμένου να στεγάσει τα χιλιάδες θύματα από τον σεισμό στο Νεπάλ.

 

Αυτή ακριβώς η καινοτομία έφερε περισσότερους από 1.800 νέους πελάτες στη SAS το 2015, η οποία σήμερα απαριθμεί 80.000 εγκαταστάσεις ( συμπεριλαμβανομένων της Lenovo και των Orlando Magic). Αυτή η σημαντική αύξηση σε νέους πελάτες, σε συνδυασμό με την ισχυρή δέσμευση για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, συνέβαλε στην ανάδειξη της SAS από το Temkin Group ως νούμερο ένα εταιρεία αναφορικά με την ικανοποίηση πελατών, την πιστότητα και τη δυναμική αγοράς.

 

Οι Συνεργάτες της SAS επεκτείνουν την επιρροή στους πελάτες

 

Το 2015, οι συνεργάτες της SAS επηρέασαν κατά 30% τις νέες πωλήσεις και σχεδόν τις μισές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες της εταιρείας, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ για το κανάλι της SAS που σημειώνει πλέον τον μεγαλύτερο αντίκτυπο μέχρι σήμερα. Από τότε που υποδέχθηκε στο δίκτυό της τον παγκόσμιο διανομέα Arrow Electronics, η SAS έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερους από 150 μεταπωλητές. Το 2015, η SAS υπέγραψε την πρώτη ΟΕΜ συμφωνία της με την Toshiba Global Commerce Solutions, ενώ παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία με Managed Analytics Services Providers (MASPs), προκειμένου να βοηθήσει περαιτέρω τους πελάτες να εφαρμόσουν την τεχνολογία της SAS με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες των ίδιων αλλά και των τελικών χρηστών τους.

 

Η SAS θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και το 2016

 

Αναλυτές χαρακτήρισαν την SAS ηγέτη στην ευέλικτη επιχειρηματική ευφυΐα (agile business intelligence), ενώ το IDC [1] επισήμανε σε πρόσφατη έκθεση ότι η SAS κατείχε μερίδιο 33.3% στην αγορά των advanced analytics και predictive analytics. Το μερίδιο αυτό ήταν συνολικά μεγαλύτερο από το μερίδιο αγοράς 24.5% που συγκέντρωσαν από κοινού οι υπόλοιποι εννέα ανταγωνιστές (σύμφωνα με την έκθεση). Επίσης, η SAS έχει αναγνωριστεί από αναλυτές του κλάδου ως ηγέτης στο data management, στην ανίχνευση απάτης, στο λιανεμπόριο, στο customer και business intelligence, καθώς και στα analytics.

 

Η SAS σχεδιάζει να συνεχίσει την ανάπτυξη καινοτομίας στα cloud analytics και τα analytics ως υπηρεσία (analytics-as-s-service), το Business Intelligence και το data visualization, τη διαχείριση δεδομένων, το customer intelligence, το fraud detection, τις λύσεις security intelligence και το risk management. Εξάλλου, η SAS θα εισαγάγει αναβαθμισμένες εκδόσεις των προϊόντων big data analytics.

 

Πέρα από την ανάπτυξη λογισμικού, η SAS θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της το επόμενο έτος. Η εταιρεία θα αυξήσει το προσωπικό πωλήσεων και θα δημιουργήσει νέα contact centers πελάτων στο Δουβλίνο και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Στις ΗΠΑ, η SAS θα ανοίξει νέο γραφείο στο Ντιτρόιτ για να υποστηρίξει την ανάπτυξη στον κλάδο κατασκευής αυτοκινήτων. Η εταιρεία θα εγκαινιάσει, επίσης, το νέο κτίριο γραφείων στην έδρα της κεντρικής διοίκησης της SAS στο Cary, NC.

 

Η SAS γεφυρώνει το κενό δεξιοτήτων που επικρατεί στη παγκόσμια αγορά στο πεδίο των analytics

 

Η SAS παρέχει κατάρτιση στα analytics μέσω του SAS Analytics U, και συνεργάζεται για αυτό τα σκοπό με πανεπιστήμια και σχολεία. Το SAS Analytics U, ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η SAS αντιμετωπίζει το χάσμα δεξιοτήτων στο πεδίο των analytics, γνώρισε τεράστια ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό κυρίως βάσει του γεγονότος ότι παρέχεται δωρεάν. Τα downloads του SAS Analytics U (το οποίο περιλαμβάνει το University Edition και το SAS OnDemand), αυξήθηκαν σε δημοτικότητα, με περισσότερα από 520.000 συνδυασμένα downloads και εγγραφές. Σημαντικό είναι επίσης να πούμε ότι περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν εγγραφή στα δωρεάν e – learning που παρέχει η SAS.

 

Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθούμε και στη νεοσύστατη SAS Academy for Data Science η οποία απονέμει πιστοποιητικά SAS Certified Big Data Professional και SAS Certified Data Scientist, παρέχοντας δεξιότητες στη διαχείριση big data, στα προηγμένα analytics, στο machine learning και στo data visualization.

 

[1] Worldwide Advanced and Predictive Analytics Software Market Shares, 2014: The Rise of the Long Tail, IDC No. 257344, July 2015.

 

Σχετικά με την SAS

 

Η SAS είναι ο ηγέτης στον τομέα επιχειρηματικού λογισμικού και υπηρεσιών analytics, και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής στην του business intelligence. Μέσα από καινοτόμες λύσεις της, η SAS βοηθά τους πάνω από 75.000 πελάτες της να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να παρέχουν αξία, λαμβάνοντας καλύτερες και ταχύτερες αποφάσεις. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο THE POWER TO KNOW.