29 Μαρτίου 2024

Η Oracle είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού στον κόσμο σύμφωνα με την GARTNER.

Η Oracle έχει ξεπεράσει την IBM ως αντίπαλο, ως ο  δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού στον κόσμο, αντλώντας $29,6 δισεκατομμύρια σε έσοδα από πωλήσεις λογισμικού μέσα στο 2013 σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης GARTNER.
''Οι παγκόσμιες τάσεις γύρω από τα  big data και τα analytics με τις επενδύσεις των επιχειρήσεων στις βάσεις δεδομένων και τις cloud-based εφαρμογές, βοήθησε στο να οδηγηθούμε στην top-line ανάπτυξη της Oracle'' ανέφερε ο αντιπρόεδρος της έρευνας τηςGARTNER, Chad Eschinger σε μια δήλωση.

Η Microsoft διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη, με $65,7 δισεκατομμύρια  σε έσοδα από πωλήσεις λογισμικού, ενώ η IBM βρέθηκε στην 3η θέση με $29,1 δισεκατομμύρια. Η SAP παρέμεινε στην τέταρτη θέση με $18,5 δισεκατομμύρια , σύμφωνα με την GARTNER.

Οι Symantec, EMC, Hewlett - Packard, VMware, CA Technologies και Salesforce.com  αποτελούν τους 10 κορυφαίους προμηθευτές. Οι υπόλοιποι  αντιπροσώπευαν το ποσό  των $234 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το συνολικό ποσό των $407 δολαρίων.

Οι παγκόσμιες δαπάνες για λογισμικό αυξήθηκαν 4,8% συνολικά πέρυσι φτάνοντας τα $407 με τις ανεπτυγμένες χώρες να  παρουσιάζουν  μια σχετική νωθρότητα σε νέους τομείς της αγοράς, σύμφωνα με την GARTNER.

Το SaaS (λογισμικό σαν υπηρεσία) έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις αγοραστικές συνήθειες όσο και στα σύνολα των δαπανών, σύμφωνα με την GARTNER. Για πρώτη φορά ένας καθαρός πωλητής SaaS ''σπάει'' την λίστα των 10 κορυφαίων εταιρειών λογισμικού σε έσοδα, με την άφιξη της Salesforce.com στην 10η θέση με $3,8 δισεκατομμύρια  σε πωλήσεις. Επιπλέον η Salesforce.com είναι τώρα μεταξύ των 5 μεγαλύτερων προμηθευτών εφαρμογών λογισμικού της βιομηχανίας, σύμφωνα με την GARTNER.

Οι τιμές των συνδρομών που προσφέρονται από τους προμηθευτές SaaS δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν επενδύσεις, όπου είναι λογικό να αναπτυχθούν και να προωθήσουν την επιχείρηση, ενώ δαπανώνται χρήματα για την υποστήριξη υφιστάμενων συστημάτων τους, σύμφωνα με την Gartner .