1 Δεκεμβρίου 2022

Η αποδοχή του Hadoop είναι σταθερή αλλά αργή, πιστεύει η Gartner

“Υπάρχει μια αργή, σταθερή υιοθέτηση,” ανέφερε ο Merv Adrian, υποδιευθυντής έρευνας και αναλυτής στην Gartner, στο InformationWeek.

 

Το Hadoop μετατρέπεται από το αρχικό στάδιο υιοθέτησης του στα όρια της κοινής, καθημερινής χρήσης. Αλλά η θέση του Hadoop σε σχέση με τον “κύκλο προβολής” του είναι αρκετά φυσιολογική. Το Hadoop  βρίσκεται στον “κοίλο της απογοήτευσης”, λίγο πριν φτάσει στη “σταθεροποίηση της παραγωγικότητας”.

 

Επί της ουσίας, η σύντομη υιοθέτηση του Hadoop του δίνει την δυνατότητα να εισχωρήσει γρήγορα στις “κυρίαρχες τάσεις”, είπε ο Adrian.

 

Απλά μην περιμένετε το Hadoop να εκτοξευθεί στα ύψη. Με τους περισσότερους ανταποκριτές να λένε πως δεν θα επενδύσουν στο Hadoop για τα επόμενα δύο χρόνια, η ζήτηση θα είναι μηδαμινή και αμετάβλητη.

 

Προς το παρόν, δεν είναι πολλοί συνδεδεμένοι με το Hadoop.Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στη δημοσκόπηση της Gartner, γύρω στο 20% με επενδύσεις στο Hadoop έχει γύρω στους 6 με 10 χρήστες να το χρησιμοποιούν, ενώ ένα ακόμα 28% των ανταποκριτών έχει συστήματα για έναν χρήστη.

 

Το Hadoop επιτρέπει την διανομή μιας μεγάλης σειράς δεδομένων προς επεξεργασία σε πολλούς υπολογιστές μέσω ενός απλού μοντέλου προγραμματισμού. Αυτό κάνει ιδανικό το Hadoop  για ανάλυση μεγάλων δεδομένων. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι πολλά από τα εργαλεία που χρειάζονται για τον χειρισμό και την υποστήριξη για τέτοιου είδος σύστημα.