25 Απριλίου 2024

Το πεδίο εφαρμογής των επιχειρηματικών αναλύσεων στην Ινδία

Οι επιχειρηματικές αναλύσεις έχουν γίνει ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των εταιρειών του σήμερα. Μεγάλες επενδύσεις γίνονται σε αναλύσεις Big Data για να παρθούν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις από αυτές που βασίζονταν στα δεδομένα του παρελθόντος. Αυτά τα δεδομένα του παρελθόντος παράγονται από διάφορες πηγές, όπως από τους ανθρώπους των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση, την μηχανική, την ιατρική, τα social media, τις on-line συναλλαγές, τα τηλεφωνικά κέντρα, τους αισθητήρες, τα αρχεία καταγραφής του διαδικτύου και τις τηλεπικοινωνίες.

 Η ανάγκη για τις σωστές αναλύσεις

Σε αυτές τις εποχές, που η οικονομία είναι προκλητική και το επιχειρηματικό τοπίο αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας για τις οργανώσεις να επικεντρωθούν σε κρίσιμα ζητήματα της επιχείρησής τους. Είναι επίσης χρήσιμο να κατανοήσουν τη φύση των προκλήσεων αυτών. Με την αύξηση του ανταγωνισμού και την αφθονία των επιλογών, οι καταναλωτές ψάχνουν πάντα για κάτι καλύτερο. Οι επιχειρηματικές αναλύσεις διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς χρησιμοποιούν τα στατιστικά στοιχεία και τα εργαλεία για να αποκωδικοποιήσουν τις γνώμες των καταναλωτών. Αυτό γίνεται με βάση τα κατάλληλα  δεδομένα, και την επιχειρηματική ευφυΐα που συγκεντρώνουν βασικές ιδέες οι οποίες χρησιμοποιούνται στην πρόβλεψη της μελλοντικής συμπεριφοράς, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να λειτουργούν καλύτερα. Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των επιχειρηματικών αναλύσεων παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας της ανάλυσης. Επίσης επιτρέπει στους εμπειρογνώμονες της ανάλυσης των δεδομένων και τους επιχειρηματικούς χρήστες να ερμηνεύουν τα δεδομένα πιο εύκολα και γρήγορα. Οι επιχειρηματικές αναλύσεις αποτελούν την βασική διαφορά, η οποία παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρείες μεταξύ των διάφορων βιομηχανιών.

Η δεξαμενή ταλέντων της Ινδίας

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Ινδία είναι μεταξύ των ηγετών στην αγορά του ταλέντου. Η επιτυχία της με τον τομέα της πληροφορικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ισχυρή κουλτούρα της επιχειρηματικότητας και οι αγγλικές γλωσσικές δεξιότητες έχουν βοηθήσει την Ινδία να μείνει μπροστά από την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη στον τομέα των αναλύσεων. Το πεδίο εφαρμογής είναι τεράστιο στην Ινδία, καθώς οι περισσότερες εταιρίες από το εξωτερικό αναθέτουν τις απαιτήσεις τους για αναλύσεις  στην Ινδία.

Το πεδίο εφαρμογής των επιχειρηματικών αναλύσεων στην Ινδία

Το πεδίο εφαρμογής στον τομέα των επιχειρηματικών αναλύσεων  συνεχώς επεκτείνεται βοηθώντας το να γίνει διαδεδομένο καθώς οι εταιρείες όλων των επιπέδων, μεγεθών και  ικανοτήτων στις αναλύσεις εισέρχονται στο “παιχνίδι” του Big Data. Η εξερεύνηση των αναγκών της ανάλυσης δεδομένων χρειάζεται τη σωστή εστίαση, την σωστή τεχνολογία, τους σωστούς ανθρώπους, την σωστή κουλτούρα και την δέσμευση της διοίκησης. Εταιρείες όπως η IBM, η Accenture, και η Deloitte χρησιμοποιούν εργαλεία επιχειρηματικής ανάλυσης και παίρνουν αποφάσεις που είναι χρήσιμες και κερδοφόρες.

Πρέπει να αποκτήσεις συγκεκριμένες δεξιότητες για να πετύχεις  μια σταδιοδρομία στις επιχειρηματικές αναλύσεις. Η περιέργεια, οι δεξιότητες ερμηνείας, η ουσιαστική κατανόηση  των εργαλείων και των μεθόδων, η ικανότητα να κάνει κανείς σε βάθος έρευνα και οι ποσοτικές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για να ξεχωρίσει κάποιος σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχει η ανάγκη για τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού που κατανοεί το πεδίο και είναι εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων θεμάτων που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές αναλύσεις. Τα ινδικά ιδρύματα, σε συνεργασία με πολλά κολέγια, προσφέρουν μαθήματα επιχειρηματικών αναλύσεων. Εκτός από τα συνηθισμένα κολέγια, υπάρχουν πολλά ιδρύματα κατάρτισης για τις αναλύσεις που προσφέρουν δικά  τους μαθήματα επιχειρηματικών αναλύσεων ή σε συνεργασία με φημισμένα ιδρύματα.

Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο BML Munjal εγκαινίασε το εργαστήριο επιχειρηματικών αναλύσεων, σε συνεργασία με την IBM. Σε αυτό το εργαστήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, η IBM παρέχει σχετικό λογισμικό και κατάρτιση, χρησιμοποιώντας διάφορα παραδείγματα και περιπτώσεις της βιομηχανίας για τα μέλη της σχολής του πανεπιστημίου. Η σχολή θα χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση για να διδάξει τους φοιτητές MBA που ειδικεύονται στις επιχειρηματικές αναλύσεις. Ο στόχος είναι να εφοδιαστούν κατάλληλα τα μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για  να πετύχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση, κλάδο ή λειτουργία που θα επιλέξουν να βρίσκονται.

Πηγή: analyticsindiamag.com