20 Μαρτίου 2023

Η Oracle και η Red Bull Racing ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο καινοτομίας στη Φόρμουλα 1

Η Oracle και η Red Bull Racing βελτίωσαν τη συνεργασία τους και παρουσιάζουν το νέο όνομα της Ομάδας, Oracle Red Bull Racing, καθώς και το νέο μονοθέσιο της ομάδας για την ερχόμενη χρονιά, το RB18. Με βάση την επιτυχημένη πορεία στο περσινό Πρωτάθλημα Οδηγών της F1, το 2022 θα περιλαμβάνει για την Ομάδα εκτεταμένη χρήση του Oracle Cloud στους πιο σημαντικούς τομείς λειτουργίας της, όπως διαμόρφωση αγωνιστικής στρατηγικής βάσει εργαλείων ανάλυσης, βελτιστοποιημένη εξέλιξη κινητήρων, εκπαίδευση των οδηγών με βάση την AI και τη μηχανική εκμάθηση, καθώς και εξατομικευμένη εμπειρία για τους οπαδούς.

Ο επικεφαλής της ομάδας Oracle Red Bull Racing Team και CEO, Christian Horner, δήλωσε: «Το Oracle Cloud μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις κατά τη μέρα του αγώνα, οι οποίες βοήθησαν τον Max Verstappen να κερδίσει το Πρωτάθλημα Οδηγών για το 2021. Το να εντοπίζουμε άμεσα τις ευκαιρίες και να ανταποκρινόμαστε γρήγορα, έχει ζωτική σημασία για την επιτυχία μας τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και η Oracle έχει ενσωματωθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Κάθε στοιχείο της απόδοσής μας βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων. Το να έχουμε την Oracle ως συνεργάτη τίτλου δείχνει τη σιγουριά που αισθανόμαστε απέναντι στην εμπειρία της και στην ικανότητά της να παρέχει ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.»

Αξιοποιώντας το Oracle Cloud Infrastructure (OCI) κατά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος την περσινή χρονιά, η Ομάδα αύξησε τον αριθμό των προσομοιώσεών της κατά 1.000 φορές ώστε να βελτιώσει την ακρίβεια των προβλέψεων και να μπορεί να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις. Επιπλέον, επιτάχυνε την ταχύτητα των προσομοιώσεων κατά 10 φορές, πράγμα που έδωσε στους υπεύθυνους διαμόρφωσης στρατηγικής περισσότερο χρόνο για να κάνουν σωστές επιλογές. Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το OCI μείωσε σημαντικά το κόστος των δισεκατομμυρίων προσομοιώσεων, επιτρέποντας στην Ομάδα να βελτιώσει την απόδοση στην πίστα με οικονομικό τρόπο, πράγμα κρίσιμο για την επιτυχία υπό τους αυστηρούς κανονισμούς της F1 περί δαπανών.

Φέτος, το OCI θα επιτρέψει στην Ομάδα της Oracle Red Bull Racing να επεκτείνει τον όγκο και την ποικιλία των δεδομένων που αναλύει και να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία εκτελούνται οι προσομοιώσεις, για καλύτερη πρόβλεψη των τακτικών που θα οδηγήσουν σε μια θέση στο βάθρο.

Μαζί με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες στην πίστα, η Oracle Red Bull Racing θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετικές εμπειρίες στην παγκόσμια κοινότητα των οπαδών της. Κατά την προηγούμενη χρονιά, η Oracle και Red Bull Racing ξεκίνησαν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αφοσίωσης οπαδών βασισμένη στο OCI – το Red Bull Racing Paddock – ώστε να φέρουν τον συναρπαστικό κόσμο της F1 πιο κοντά στους οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τη σύλληψη του Paddock, η Red Bull Racing έχει πετύχει αύξηση εγγραφών μελών κατά τουλάχιστον 9 φορές. Η νέα, απευθείας γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στους οπαδούς και την ομάδα έχει δημιουργήσει κορυφαία επίπεδα συμμετοχής, με τους εγγεγραμμένους οπαδούς να υποβάλλουν στην ομάδα χιλιάδες ερωτήσεις και να απολαμβάνουν 35.000 ψηφιακά βραβεία. Το 2022, η Oracle Red Bull Racing θα ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας περιεχομένου που παράγεται από τους χρήστες, ώστε να προσφέρει στους οπαδούς ένα ακόμα βαθύτερο επίπεδο εξατομίκευσης.

Ο Oliver Hughes, Chief Marketing Officer, Oracle Red Bull Racing, δήλωσε: «Η παρουσία της Oracle, μίας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες τεχνολογίας cloud, ως συνεργάτη τίτλου όχι μόνο καταδεικνύει την τεράστια εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της Red Bull Racing να ηγηθεί στον αγώνα της τεχνολογίας στην πίστα, αλλά παράλληλα θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε τις φιλοδοξίες μας για συμμετοχή των οπαδών, που αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής marketing που εφαρμόζουμε. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας τους οπαδούς στο ανταγωνιστικό ταξίδι μας στην F1, βάζοντάς τους ακριβώς στο επίκεντρο της αγωνιστικής δράσης και η παγκοσμίου κλάσης καινοτομία και τεχνολογία της Oracle θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.»

Ο Ariel Kelman, Executive Vice President και Chief Marketing Officer, Oracle, δήλωσε: «Η Red Bull Racing έχει υπάρξει πιο δεσμευμένη από κάθε άλλη ομάδα της F1 όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας για την επίτευξη πλεονεκτημάτων, και αυτό φέρνει αποτελέσματα. Η δέσμευσή μας απέναντι σε αυτήν τη συνεργασία αντανακλά την πεποίθησή μας ότι το OCI αποτελεί στρατηγικό όπλο για τη μέρα του αγώνα, βοηθάει στη δημιουργία της πιο συναρπαστικής εμπειρίας για τους οπαδούς στα σπορ, και μπορεί να προσδιορίσει το μέλλον της F1. Η Oracle Red Bull Racing είναι και θα συνεχίσει να είναι η πιο προοδευτική και καινοτόμα ομάδα της F1 στον κόσμο.»  

Το OCI στηρίζει την εξέλιξη των κινητήρων, την εκπαίδευση των οδηγών και την ομάδα Esports

Η Oracle συνεργάζεται με την Red Bull Powertrains για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς κινητήρων F1 που προβλέπεται να ξεκινήσει το 2026 καθώς η Red Bull Racing θα γίνει ένας από τους μόνο τέσσερις σημερινούς κατασκευαστές που παρέχουν κινητήρες στην F1. Η Red Bull Powertrains χρησιμοποιεί το OCI για να βελτιστοποιήσει τη μοντελοποίηση των θαλάμων καύσης του νέου της κινητήρα, ώστε να μειωθούν τα κόστη και να βελτιωθούν τα αποτελέσματα.

Η Red Bull Advanced Technologies και η Oracle συνεργάζονται επίσης για να βοηθήσουν να διαμορφωθεί η επόμενη γενιά οδηγών παγκοσμίου κλάσης. Μέσα από έργα που εφαρμόζουν διαδικασίες AI και μηχανικής εκμάθησης, οι νεαροί οδηγοί της Red Bull θα κατανοήσουν πώς μπορούν τα δεδομένα να διαμορφώσουν και να ρυθμίσουν με ακρίβεια το οδηγικό τους στυλ ώστε να μειώσουν τα γυρολόγιά τους.

Η Oracle Red Bull Racing Esports σηματοδοτεί την εξέλιξη μιας συνεργασίας σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους των σπορ παγκοσμίως, τα esports. Συνεχίζοντας την πορεία της αντίστοιχης πραγματικής Ομάδας, η Ομάδα στο παιχνίδι θα χρησιμοποιεί εργαλεία ανάλυσης βασισμένα στο OCI για να βελτιώνει τη ρύθμιση του οχήματος, να βελτιώνει τη στρατηγική των αγώνων και να παρέχει στους οδηγούς της εκπαίδευση που θα τους βοηθήσει να ανακοινώνουν σταθερά ιδανικούς χρόνους γύρου σε οποιαδήποτε εικονική πίστα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες στην προσομοίωση.

Η σεζόν 2022 για τη Φόρμουλα 1 αρχίζει το σαββατοκύριακο 18-20 Μαρτίου με το Gulf Air Bahrain Grand Prix στο Μπαχρέιν.