1 Μαϊος 2024

9 πράγματα που δεν είχατε ιδέα ότι μπορεί να κάνει το ChatGPT

Περίληψη άρθρου:
Το ChatGPT είναι ένα AI chatbot που μπορεί να παρέχει απαντήσεις σε ερωτήσεις, να δημιουργεί λογότυπα, μουσική, τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια, συνοδευτικές επιστολές, περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες, περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και να βοηθάει στη διοργάνωση ενός πάρτι ή να παίζει ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε κείμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθός για την άντληση συγκεκριμένων πληροφοριών από το διαδίκτυο ή για τη δημιουργία εργασιών που μπορεί να μην είναι άμεσα προφανείς. Παραδείγματα αυτών των εργασιών είναι η δημιουργία μιας εικονικής μηχανής Linux και η συνομιλία με τον εαυτό της, η δημιουργία μουσικής με το ChatGPT, η δημιουργία λογοτύπων από το μηδέν, η δημιουργία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων με το ChatGPT, η σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής με το ChatGPT, η δημιουργία περιεχομένου σε πολλές γλώσσες, η λήψη προτάσεων για περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, ο σχεδιασμός ενός πάρτι για τα παιδιά σας και η αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού ρόλων βασισμένου σε κείμενο.

 
Αναλυτικά το άρθρο:
Το ChatGPT είναι ένα chatbot που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις με τόνο συνομιλίας, παρόμοιο με αυτόν που μιλάει σε έναν άνθρωπο. Μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι σωστές. Μπορεί επίσης να εκτελεί εργασίες που μπορεί να μην είναι άμεσα προφανείς, όπως η παροχή παραδειγμάτων από χρήστες που έχουν προκαλέσει το ρομπότ OpenAI με ασυνήθιστες εργασίες. Το ChatGPT είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους θέλουν να συνομιλήσουν με ένα AI chatbot και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

1. Βάλτε το ChatGPT να τρέξει μια εικονική μηχανή Linux και να μιλήσει στον εαυτό του
Το ChatGPT είναι ένα chatbot που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας εικονικής μηχανής Linux. Αυτή η εικονική μηχανή συνδέθηκε στη συνέχεια με μια έκδοση του διαδικτύου όπου αλληλεπιδρούσε με μια διαφορετική παραλλαγή του ChatGPT. Αυτή η εργασία δεν είναι κάτι που οι κανονικοί χρήστες του ChatGPT θα ήθελαν να κάνουν, αλλά παρ' όλα αυτά πρόκειται για ένα απίστευτο κατόρθωμα. Ο Jonas Degrave από την Engraved δημιούργησε αυτή την εικονική μηχανή και έγραψε μια ανάρτηση σχετικά με αυτήν. Αξίζει σίγουρα να το δείτε για όποιον ενδιαφέρεται για τις δυνατότητες του ChatGPT.

2. Δημιουργήστε μουσική με το ChatGPT
Η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει ένα τραγούδι με βάση τις οδηγίες σας. Το ChatGPT είναι ένα chatbot που δημιουργήθηκε από το Ramzoid, ένα κανάλι στο YouTube αφιερωμένο στη δημιουργία μουσικής με τεχνητή νοημοσύνη. Μπορεί να δημιουργήσει τόσο τους στίχους όσο και την ενορχήστρωση ενός τραγουδιού με βάση τις οδηγίες που δίνει ο χρήστης.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να δημιουργήσει μοναδική και δημιουργική μουσική που είναι προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές του χρήστη. Πρόκειται για έναν καινοτόμο τρόπο δημιουργίας μουσικής χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός μουσικός. Το ChatGPT είναι ένα συναρπαστικό νέο εργαλείο τόσο για τους μουσικούς όσο και για τους λάτρεις της μουσικής.

3. Το ChatGPT μπορεί να φτιάξει λογότυπα από το μηδέν
Το ChatGPT είναι ένα chatbot που μπορεί να δημιουργήσει λογότυπα από το μηδέν. Αυτό το κάνει κωδικοποιώντας οπτικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναδημιουργία υφιστάμενων λογότυπων ή τη δημιουργία ολοκαίνουργιων. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι κατάλληλες γραπτές οδηγίες από τον χρήστη. Αυτό παρουσιάστηκε σε ένα animation από το Tom's Guide, το οποίο έδειχνε το chatbot να δημιουργεί ένα λογότυπο. Το ChatGPT είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους πρέπει να δημιουργήσουν λογότυπα γρήγορα και εύκολα.

4. Δημιουργήστε 3D κινούμενα σχέδια με το ChatGPT
Το ChatGPT είναι ένα επαναστατικό νέο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν 3D κινούμενα σχέδια χωρίς καμία εμπειρία στον προγραμματισμό. Το Marble Science, ένα κανάλι του YouTube, χρησιμοποίησε αυτό το εργαλείο για να δημιουργήσει τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια κάνοντας απλώς μια συζήτηση με το chatbot.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να δώσει κάποιες βασικές πληροφορίες για το αντικείμενο που θέλει να δημιουργήσει και το ChatGPT θα δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο γι' αυτόν. Αυτό το εργαλείο είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό.

5. Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή με το ChatGPT
Το ChatGPT είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν πρέπει να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή. Μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο γρήγορα και εύκολα, και στη συνέχεια μπορείτε να το τελειοποιήσετε για να το κάνετε τέλειο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε οδηγίες σχετικά με το είδος της συνοδευτικής επιστολής που θέλετε και το chatbot θα δημιουργήσει ένα προσχέδιο για εσάς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στο προσχέδιο πριν το υποβάλετε.

6. Δημιουργήστε περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες
Το ChatGPT είναι ένα νέο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες. Δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον οδηγό Tom's Guide, ο οποίος του ζήτησε να γράψει ένα χαϊκού σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Το chatbot μπόρεσε να συμμορφωθεί, παράγοντας ένα χαϊκού στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και γερμανικά.

Αυτό αποδεικνύει τη δυνατότητα του ChatGPT να δημιουργεί περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις που πρέπει να παράγουν περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν νέες γλώσσες, καθώς μπορεί να παράγει περιεχόμενο στη γλώσσα που προσπαθούν να μάθουν.

7. Λάβετε προτάσεις για περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ιδέες για περιεχόμενο, τίτλους, ακόμη και λεζάντες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο κοινό σας. Eίναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρειάζονται βοήθεια για να βρουν ιδέες περιεχομένου. Μπορεί να δημιουργήσει τίτλους, μικρογραφίες, ετικέτες και λεζάντες για βίντεο και αναρτήσεις.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου που είναι προσαρμοσμένο στο κοινό του χρήστη. Το PhoneBuff δημοσίευσε πρόσφατα ένα κλιπ που δείχνει μερικά από τα χαρακτηριστικά του ChatGPT και πώς μπορεί να βοηθήσει στις καθημερινές εργασίες. Το ChatGPT είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όποιον θέλει να γίνει δημιουργικός με το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

8. Οργανώστε ένα πάρτι για τα παιδιά σας
Το ChatGPT είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή συγκεκριμένων πληροφοριών από το διαδίκτυο. Δεν είναι ακόμη αρκετά αξιόπιστο για να αντικαταστήσει την αναζήτηση Google, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθός για την εύρεση πληροφοριών. Για παράδειγμα, μπορεί να παρέχει ιδέες για ένα παιδικό πάρτι, όπως ένα πάρτι γενεθλίων με θέμα το Minecraft. Παράγει αποτελέσματα γρήγορα, καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση πληροφοριών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι πάντα ακριβή.

9. Παίξτε ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε κείμενο
Το ChatGPT είναι ένα ρομπότ συνομιλίας που μπορεί να λειτουργήσει ως αρχηγός μπουντρουμιών για παιχνίδια ρόλων όπως το Dungeons and Dragons. Πρόκειται για ένα παιχνίδι βασισμένο σε κείμενο που μπορεί να παιχτεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, ο χρήστης πρέπει να δώσει σαφείς οδηγίες στο chatbot. Μόλις δοθούν οι οδηγίες, το chatbot θα δημιουργήσει μια μοναδική ιστορία και θα παρέχει στον χρήστη μια ποικιλία επιλογών που πρέπει να κάνει.

Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει την πορεία του και το chatbot θα ανταποκριθεί αναλόγως. Το ChatGPT είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος για να παίζετε παιχνίδια ρόλων χωρίς να χρειάζεστε ένα φυσικό ταμπλό παιχνιδιού ή άλλους παίκτες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τον κόσμο του Dungeons and Dragons και να διασκεδάσετε.

Πηγή: 9 things you had no idea ChatGPT can do