20 Απριλίου 2024

Το Google Cloud διευρύνει το πρόγραμμα Web3 startup με 11 επιχειρήσεις blockchain

Περίληψη άρθρου:
Το Google for Startups Cloud Program της Alphabet επεκτάθηκε και περιλαμβάνει εταιρείες Web3 όπως οι Alchemy, Aptos, Base, Celo, Flow, Hedera, Nansen, Near, Polygon, Solana και Thirdweb. Το πρόγραμμα προσφέρει στις προ-συσταθείσες εταιρείες έως και 2.000 δολάρια μονάδες Google Cloud που ισχύουν για δύο χρόνια και πρόσβαση σε εκδηλώσεις όπως η Paris Blockchain Week, το Consensus και το TOKEN2049 Singapore. Οι seeded startups μπορούν να λάβουν έως και 200.000 δολάρια σε διάστημα δύο ετών για τη χρήση του Google Cloud και της Firebase, 12.000 δολάρια σε πιστώσεις Google Cloud Enhanced Support και 12 μήνες δωρεάν Google Workspace Business Plus. Επιπλέον, τα έργα Web3 παρέχουν επιχορηγήσεις έως και 1 εκατομμύριο δολάρια το καθένα σε φίατ ή μάρκες σε τέτοιες επιχειρήσεις. Άλλα προνόμια περιλαμβάνουν έως και 10.000 δολάρια σε μονάδες Alchemy με VIP υποστήριξη και ανάπτυξη συμβολαίου χωρίς αέριο με την Thirdweb. Η συνεργασία της Nansen με το Google Cloud παρέχει δεδομένα blockchain σε πραγματικό χρόνο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.


Αναλυτικά το άρθρο:
Ο τεχνολογικός όμιλος Alphabet επέκτεινε το πρόγραμμα Google for Startups Cloud Program

Από τις 25 Απριλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλέον εταιρείες Web3 όπως οι Alchemy, Aptos, Base, Celo, Flow, Hedera, Nansen, Near, Polygon, Solana και Thirdweb. Την ίδια ημέρα, η εταιρεία ανάλυσης blockchain Nansen ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Google Cloud για την παροχή δεδομένων blockchain σε πραγματικό χρόνο για νεοφυείς επιχειρήσεις. Η βάση δεδομένων της περιέχει επί του παρόντος πάνω από 250 εκατομμύρια ετικέτες πορτοφολιών. 

Επί του παρόντος, το Google Cloud διαθέτει δύο σουίτες προϊόντων για νεοσύστατες επιχειρήσεις Web3, οι οποίες διακρίνονται ανάλογα με το αν οι επιχειρήσεις έχουν αντλήσει χρηματοδότηση. Οι εταιρείες που έχουν προ-συσταθεί μπορούν να λάβουν έως και 2.000 δολάρια Google Cloud credits που ισχύουν για δύο χρόνια με πρόσβαση σε εκδηλώσεις όπως η Paris Blockchain Week, η Consensus και η TOKEN2049 Singapore, όπου θα συμμετέχει η Google.

Για τις seeded startups, τα οφέλη περιλαμβάνουν 200.000 δολάρια για δύο χρόνια για τη χρήση του Google Cloud και της Firebase, καθώς και 12.000 δολάρια σε πιστώσεις Google Cloud Enhanced Support και 12 μήνες δωρεάν Google Workspace Business Plus. Επιπλέον, τα έργα Web3, συμπεριλαμβανομένων των Aptos, Celo, Flow, HBAR Foundation, Near και Solana Foundation, θα παράσχουν επιχορηγήσεις έως και 1 εκατομμύριο δολάρια το καθένα σε fiat ή tokens σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει σπόρους μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση έως και 3 εκατομμύρια δολάρια από την Polygon Ventures. Εν τω μεταξύ, το Base Ecosystem Fund θα παρέχει αξιολογήσεις κατά προτεραιότητα για τους επιχειρηματίες, ενώ η Coinbase Ventures θα τους συστήσει επίσης στις ομάδες εισαγωγής της και στους εφαρμοστέους επιχειρηματικούς καπιταλιστές.

 Άλλα προνόμια περιλαμβάνουν έως και 10.000 δολάρια σε μονάδες Alchemy με υποστήριξη VIP και ανάπτυξη συμβολαίου χωρίς αέριο με την Thirdweb. 

Ο Alex Svanevik, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nansen, σχολίασε: "Είμαστε σε θέση να παρέχουμε νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο για να ισοπεδώσουμε το πεδίο ανταγωνισμού της κρυπτογράφησης", χάρη στη συνεργασία με το Google Cloud. 

Πηγή: Google Cloud broadens Web3 startup program with 11 blockchain firms