19 Απριλίου 2024

Ο Elon Musk λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι “απαραίτητη για τίποτα”

Περίληψη άρθρου:
Ο Elon Musk προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία "πολέμων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη" και ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιήσουν την AI για την ανάπτυξη όπλων πριν από οτιδήποτε άλλο. Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη Σύνοδο Κορυφής του CEO Council της Wall Street Journal στο Λονδίνο, ο ιδιοκτήτης της Tesla, του Twitter και της SpaceX δήλωσε ότι η υπερ-νοημοσύνη είναι ένα "δίκοπο μαχαίρι". Υποστήριξε ότι αν έχεις ένα τζίνι που μπορεί να σου χαρίσει τα πάντα, αυτό αποτελεί κίνδυνο. Ο Musk σημείωσε επίσης ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απαραίτητη για οτιδήποτε κάνουμε, λέγοντας ότι "υπάρχει μια μικρή δόνηση αυτοκρατορίας σε προχωρημένο στάδιο αυτή τη στιγμή". Τον Μάρτιο, ο Musk κάλεσε τους επιστήμονες να σταματήσουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσαν από όλα τα εργαστήρια να σταματήσουν την εκπαίδευση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για τουλάχιστον έξι μήνες.


Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Ο Elon Musk προειδοποίησε για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης (AI), λέγοντας ότι δεν είναι "απαραίτητη για οτιδήποτε κάνουμε".
  • Ο Musk πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξουν όπλα πριν από οτιδήποτε άλλο, οδηγώντας σε έναν πιθανό "πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη".
  • Έχει ζητήσει να υπάρξει παύση στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και να παρέμβουν οι κυβερνήσεις και να θεσπίσουν μορατόριουμ, αν χρειαστεί.
  • Ο Musk έχει επίσης προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιηθεί για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και έχει ζητήσει να θεσπιστούν μέτρα προστασίας για την ανίχνευση χειραγώγησης μεγάλης κλίμακας.


Αναλυτικά το άρθρο:
Ο Elon Musk επέκρινε την τεχνητή νοημοσύνη (AI), δηλώνοντας ότι δεν είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε εργασία που γίνεται.

Ο δισεκατομμυριούχος που βρίσκεται πίσω από την Tesla, το Twitter και τη SpaceX χαρακτήρισε την υπερ-νοημοσύνη ως "δίκοπο μαχαίρι" και προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία "πολέμων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη".

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη Σύνοδο Κορυφής του CEO Council της Wall Street Journal στο Λονδίνο, ο Musk δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη όπλων πριν τη χρησιμοποιήσουν για οτιδήποτε άλλο. Τόνισε ότι "το να έχουμε πιο προηγμένα όπλα στο πεδίο της μάχης που μπορούν να αντιδράσουν ταχύτερα από ό,τι θα μπορούσε να αντιδράσει οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι πραγματικά αυτό που μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη". Όταν ρωτήθηκε αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας, απάντησε: "Νομίζω πως ναι".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, προειδοποίησε για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός μορατόριουμ στην ανάπτυξή της.

Είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας βασικός τομέας όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, προσθέτοντας ότι το Twitter λαμβάνει μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μιας τέτοιας χειραγώγησης. Ο Musk ήταν ένας από τους περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που υπέγραψαν τον Μάρτιο ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσαν να σταματήσει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, την οποία χαρακτήριζαν "επικίνδυνη κούρσα".

Πηγή: Elon Musk says artificial intelligence isn't 'necessary for anything'