19 Απριλίου 2024

Η Mixpanel συγκεντρώνει $10,25 εκατομμύρια κυρίως από την Andreessen Horowitz και παρέχει τώρα Analytics για τη Viddy και την Path

Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία analytics Mixpanel που υποστηρίζεται από τη Y Combinator είχε προηγουμένως συγκεντρώσει $1,75 εκατομμύρια από τη Sequoia Capital, τη Square COO Keith Rabois, τον Max Levchin που έχει από κοινού ιδρύσει την PayPal και τον Michael Birch που έχει από κοινού ιδρύσει την Bebo. Τώρα η Andreessen Horowitz ηγήθηκε μια σειράς Α ύψους $10,25 εκατομμυρίων με τη συμμετοχή του Levchin, του διευθύνοντα συμβούλου της Salesforce.com Marc Benioff και του διευθύνοντα συμβούλου της Yammer David Sacks. (Ο συνιδρυτής Suhail Doshi ανέφερε ότι η Mixpanel επέλεξε την Andreessen Horowitz από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sequoia, που δεν είχε αναλογία στη συμφωνία). Ο Peter Levine της Andreessen Horowitz έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

 

Ο Doshi ανέφερε ότι η Mixpanel εντοπίζει 7 δισεκατομμύρια ενέργειες για τους πελάτες της κάθε μήνα, σχεδόν το διπλάσιο ποσό ενεργειών σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν (4 εκατομμύρια). Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης αφορά τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Για την ακρίβεια, ο Doshi ισχυρίζεται ότι εκτός από την Instagram, οι περισσότερες και οι σημαντικότερες εφαρμογές smartphone χρησιμοποιούν τη Mixpanel. Δυο νέοι πελάτες είναι οι Path και Viddy – και μιας που η Socialcam ήταν ήδη πελάτης, αυτό σημαίνει ότι η Mixpanel εξυπηρετεί τις δυο μεγάλες εφαρμογές διεκδικώντας την κυριαρχία στον τομέα του mobile video sharing.