14 Ιουλίου 2024

Η SAS συμμετέχει ως χρυσός χορηγός στο πρώτο Antifraud Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης

Η SAS Ελλάδος, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών business analytics, συμμετέχει ως χρυσός χορηγός στο πρώτο Antifraud συνέδριο, με θέμα "Η Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Απάτης". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής και διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Κατά της Απάτης (Hellenic ACFE) με την αρωγή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 

To Συνέδριο αυτό διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ως εισηγητών διακεκριμένων προσωπικοτήτων που έχουν διαδραματίσει διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση κρουσμάτων απάτης. Την ανάπτυξη των θεμάτων θα συνοδεύσουν παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων, ενώ θα γίνει παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνών σχετικά με απάτες τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Χαιρετισμούς μεταξύ άλλων θα απευθύνουν οι κ.κ.: Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας, Νικόλαος Βερνίκος, Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάδας, Γιώργος Κώτσαλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 

Η SAS Ελλάδος, που διαθέτει κορυφαίες λύσεις λογισμικού επιχειρηματικών analytics, καθώς και υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων στον τομέα διαχείρισης της απάτης, τόσο για το δημόσιο (κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες) όσο και για τον ιδιωτικό τομέα (τραπεζικοί και ασφαλιστικοί οργανισμοί, κλάδος υγείας, κ.λπ.) αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία της. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της SAS προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού για την προληπτική ανίχνευση και αντιμετώπιση της απάτης, τον προσδιορισμό ύποπτων συναλλαγών (ξέπλυμα χρήματος), τη διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου, τη βελτιστοποίηση των ερευνητικών διαδικασιών, τη συμμόρφωση με τις διεθνείς κανονιστικές οδηγίες, που βοηθούν τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς οργανισμούς να βελτιώσουν την οικονομική τους απόδοση, μειώνοντας τις ζημίες, αυξάνοντας την κερδοφορία και –το σημαντικότερο- αναπτύσσοντας μια κουλτούρα αντίληψης των κινδύνων της απάτης σε όλο το εύρος του οργανισμού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία συμμετέχει στο πρώτο Antifraud συνέδριο, ως χρυσός χορηγός, με δύο βασικούς ομιλητές:

 

  • Ο κ. Γιώργος Επιδέξιος, SAS Project Manager, θα συμμετάσχει στην ομιλία “Ασφαλιστική Απάτη”, η οποία εντάσσεται στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου με τίτλο “Ειδικές Μορφές Απάτης” (11:00 – 13:10).

 

  • Ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager SAS Ελλάδας & Κύπρου, θα συμμετάσχει στην καταληκτική ανοικτή συζήτηση, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερευνών του συνεδρίου, με θέμα “H Απάτη στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Σύγχρονες τάσεις – Προκλήσεις” (16:40 – 17:45).

 

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι κ.κ.: Τάσος Τέλλογλου, Σία Κοσιώνη, Χάρης Καρανίκας, Βασίλης Λαμπρόπουλος και Γιάννης Παπαδογιάννης.

 

Σχετικά με το Ελληνικό Ινστιτούτο Κατά της Απάτης

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Κατά της Απάτης (Hellenic ACFE) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Association of Certified Fraud Examines (www.acfe.com), το οποίο είναι το επαγγελματικό σωματείο των πιστοποιημένων ερευνητών κατά της απάτης, με έδρα στις ΗΠΑ και με περισσότερα από 50.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αποστολή του είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις που προκαλούν η απάτη και η διαφθορά διεθνώς και να συνδράμει τα μέλη του στην ανίχνευση, διερεύνηση και αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

 

Σχετικά με την SAS

 

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Βusiness Intelligence.

 

Η SAS βοηθά τους σύγχρονους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την τεράστια δυναμική του πιο πολύτιμου αγαθού τους: των δεδομένων τους. Απλούστερα, οι λύσεις της βοηθούν τους οργανισμούς να αντλήσουν συγκεκριμένη και πολύτιμη πληροφορία από τα διάσπαρτα επιχειρησιακά δεδομένα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.

 

Για το λόγο αυτό, η SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 60.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε 90 από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο “Τhe Power to Know” (www.sas.com).