14 Ιουλίου 2024

Η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. επιλέγει την πλατφόρμα επιχειρηματικής ανάλυσης QlikView

Η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1985 και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διανομή ζαχαρωδών προϊόντων. Έχει την αποκλειστική εισαγωγή των προϊόντων HARIBO, LINDT και PANINI, όπως και μια σειρά από άλλα εκλεκτά Ευρωπαϊκά ζαχαρώδη προϊόντα εταιρειών όπως η Zeta Espacial, η Hitschler κ.α.. Εκτός από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής (Χονδρεμπόριο, Σούπερ Μάρκετ), διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο διανομής, αποτελούμενο από 21 Ex-Van πωλητές (επί αυτοκινήτου) σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόρ. Πελοπόννησο και Θεσσαλία που εξυπηρετούν απευθείας 5.209 μικρά σημεία πώλησης (Λιανικής) όπως ψιλικά, περίπτερα, παντοπωλεία κ.α.

 

Μέσα σε ένα τόσο μεγάλο εύρος εργασιών και αναγκών, η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. αξιοποιεί την πλατφόρμα QlikView για να συγκεντρώσει και να διαχειριστεί τον μεγάλο και πολυσύνθετο όγκο δεδομένων της. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνει και αποδίδει άμεσα τα αποτελέσματα που επιθυμεί το κάθε Τμήμα, βοηθάει στο να ομαδοποιούνται όλοι οι διαφορετικοί τύποι συσκευασιών προϊόντων και να ελέγχονται τα διαφορετικά κανάλια διανομής όπως και η διαχείριση των αποθεμάτων και των αγορών. Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου, η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. επέλεξε την Digital Arrow.

 

Ο κ. Μπούρης Κωνσταντίνος, IT Manager της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., επισημαίνει: "Το QlikView είναι ένα δυναμικό και επεκτάσιμο εργαλείο, φιλικό προς το χρήστη. Έδωσε λύση στη διαχείριση του όγκου δεδομένων, αξιοποίησε τις πρωτογενείς πληροφορίες που προέρχονται από διαφορετικές Βάσεις Δεδομένων και πραγματικά βοήθησε το Τμήμα IT στο να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο εργασίας. Πλέον τα Τμήματα μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν τα αποτελέσματά τους σε μία οθόνη την στιγμή που το επιθυμούν".

 

Κλείνοντας ο κ. Μπούρης πρόσθεσε: "Η Αξιοποίηση του QlikView στην εταιρία μας ήταν από τις πιο δυνατές επενδύσεις που έχουμε κάνει. Κάθε κλικ που πατάμε είναι εξοικονόμηση χρημάτων και εργατοωρών. Με μία φράση το QlikView έδωσε τις λύσεις και τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν στον πολυσύνθετο τρόπο δουλειάς μας".