1 Οκτωβρίου 2023

Η Lenovo θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο analytics στη Σιγκαπούρη

Ενώ ήδη έχει εγκαταστήσει το Digital and Social Center of Excellence (DSCoE) της, η Lenovo θέλει να δημιουργήσει και ένα κέντρο για τα analytics στη Σιγκαπούρη. Το κέντρο θα διαχειρίζεται τα συνεχώς αυξανόμενα online και offline δεδομένα και θα διεξάγει σε βάθος analytics για τις επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το πλαίσιο και η στελέχωση της ομάδας καθώς επίσης θα υποστηρίζεται το marketing intelligence και τα social media. Μετ’ έπειτα θα υποστηρίζει και άλλα τμήματα όπως customer service, product development και supply chain σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν το γενικό κύμα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τη Σιγκαπούρη για να αναπτύξουν στρατηγικά τη Big Data  πρωτοβουλία τους

Μόλις πριν ένα μήνα οι Dell, Intel και Revolution Analytics άνοιξαν ένα big data innovation center στη Σιγκαπούρη. Σκοπός του είναι να προσφέρει εκπαίδευση, δυνατότητα για έρευνα και τμήμα υποστήριξης solution development στα big data και predictive analytic innovations για την Ασιατική αγορά.

Τέλος, άλλη μία εταιρεία, η EMC άνοιξε το Big Data Analytics εργαστήριό της στη Σιγκαπούρη για να προσεγγίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις(SMBs).

ΠΗΓΗ: ZDNet