27 Απριλίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Athens StartUp Forum της SAP

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens StartUp Forum που διοργάνωσε η SAP και το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοέμβριου στον πολυχώρο The Hub Events.

 

 

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη καινοτομίας, η  SAP έδωσε τη δυνατότητα σε startup επιχειρήσεις να παρουσιάσουν την ιδέα τους διεκδικώντας την υποστήριξη της εταιρείας ώστε να αναπτύξουν νέες εφαρμογές πάνω στο SAP HANA με έμφαση στην τεχνολογία in-memory, Big Data, Analytics πραγματικού χρόνου ή Predictive Analytics.

 

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες καθώς σε διάστημα μικρότερο τους ενός μηνός, 31 αξιόλογες startups αναγνώρισαν τη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζονται και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους δηλώνοντας συμμετοχή.

 

Κατά την πρώτη μέρα του StartUp Forum πραγματοποιήθηκαν τα startup pitches με παρουσία στελεχών της SAP από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA από τους τεχνικούς της SAP.

 

Στο επόμενο στάδιο οι ομάδες καλούνται να καταθέσουν το business plan τους ώστε κατόπιν αξιολόγησης να ενταχθούν στο παγκόσμιο StartUp Focus Program στο πλαίσιο του οποίου η SAP θα διαθέσει δωρεάν την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ τα στελέχη της θα παρέχουν διαρκή και δωρεάν εκπαίδευση καθώς και τεχνική υποστήριξη με στόχο την αποτελεσματική διαμόρφωση του προϊόντος. Στη συνέχεια και εφόσον η αρχική ιδέα πάρει την τελική της μορφή, η SAP θα λειτουργήσει συμβουλευτικά παρέχοντας την υποστήριξη της σε επίπεδο marketing και πωλήσεων ώστε το προϊόν να τοποθετηθεί αποτελεσματικά στην αγορά.

 

Όπως δήλωσε η Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Business Development & Operations Director της SAP Hellas

 

«Το σύνθημα του SAP Startup Focus Προγράμματος είναι "Η τεχνολογία μας, η φαντασία σας"; Η ελληνική φαντασία απλά κατέπληξε όλους τους συντελεστές του προγράμματος τόσο σε αριθμό όσο και σε περιεχόμενο. Με την εκπληκτική καινοτομία αυτών των  επιχειρήσεων, την επιχειρηματική αξία της SAP και  την πλατφόρμα SAP HANA δεν υπάρχει όριο στην επιτυχία για όσους μας ακολουθήσουν στο ταξίδι.»

Το Business Analytics.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.