8 Δεκεμβρίου 2023

Appcelerator: καλύτερα analytics, ένας νέος ΑΡΙ builder, ιδιωτικά cloud, και άλλα πολλά

 

Με την τελευταία μεγάλη της ανακοίνωση, η Appcelerator είναι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό της να γίνει η επόμενη Oracle.Η εταιρία ξεκίνησε να προσφέρει εργαλεία κατασκευής διαδικτυακών εφαρμογών, αλλά τώρα βασίζεται περισσότερο στο να δίνει εργαλεία σε κατασκευαστές για να διαχειρίζονται και να

αναλύουν τις εφαρμογές τους. Η Appcelerator ανακοίνωσε την τελευταία της έκδοση της πλατφόρμας της, που επιτρέπει κάποιες αναβαθμίσεις σε προγραμματιστές, αλλά και καλύτερα εργαλεία για να βοηθήσει τους λιγότερο γνώστες περί τεχνολογίας να παρακολουθούν την απόδοση των εφαρμογών τους στο κινητό.

 

Ο συνιδρυτής της Appcelerator, Jeff Haynie, αναφέρει ότι η εταιρία έχει δώσει έμφαση στο να γίνει το εργαλείο analytics Insightsτης κατανοητό και σε μη- προγραμματιστές. Αυτό δημιούργησε μια ανανεωμένη διεπαφή χρηστών και μια νέα μέτρηση της επιτυχίας μιας εφαρμογής: απόκτηση, ενσωμάτωση, διατήρηση, ποιότητα και μετατροπή.

 

Μπορεί να χρειαστεί κάποια εξάσκηση, αλλά οι τώρα άνθρωποι όπως σύμβουλοι εταιριών και υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την απόδοση της εφαρμογής τους χωρίς να χρειάζονται κάποιον προγραμματιστή να τους μεταφράσει τα δεδομένα. Επίσης, μπορεί κανείς να δώσει έμφαση μόνο σε συγκεκριμένα δεδομένα. Για παράδειγμα, ένας υπεύθυνος λιανικής μπορεί να ενδιαφέρεται λιγότερο για το ποσοστό πελατών που τοποθετούν αντικείμενα στο καλάθι τους σε σχέση με αυτούς που όντως αγοράζουν.

 

Το νέο προϊόν Insights κατασκευάστηκε από μια μικρή ομάδα της Appcelerator που προηγουμένως έδινε έμφαση στη βοήθεια των συνεργατών τους για την κατασκευή εφαρμογών για κινητά. Αλλά από τότε που ξεκίνησε να προωθείται η διαχείριση εφαρμογών αντί της κατασκευής, έχει επενδυθεί αρκετός χρόνος για να γίνουν τα εργαλεία analytics πιο εύκολα σε χρήση από απλούς χρήστες.

 

Η εταιρεία δίνει επίσης κάποια νέα εργαλεία στους προγραμματιστές, όπως τον νέο ΑΡΙ builder που λειτουργεί με τεχνολογίαSingly, που την απέκτησε η Appcelerator πέρσι. Αυτός ο ΑΡΙ builder δίνει την δυνατότητα εύκολης δημιουργίας ΑΡΙ μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας πηγών δεδομένων, και ελπίζουν στην εταιρία ότι θα οδηγήσει στη μείωση του απαραίτητου χρόνου για να μάθει κανείς τις περιπλοκές των απόκρυφων ΑΡΙ.

 

Για τις επιχειρήσεις που ακόμη δεν μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις υπηρεσίες cloud, η Appcelerator κάνει τα ιδιωτικάcloud διαθέσιμα, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά τα firewalls. Να κάτι που είχε υποσχεθεί η εταιρία εδώ και χρόνια, αλλά οHaynie περιμένει και άλλες εταιρίες που χρησιμοποιούν λύσεις ιδιωτικών cloud να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου. ΗAppcelerator μετέφερε το λογισμικό της από το ιδιωτικό της cloud στο δημόσιό της εδώ και αρκετούς μήνες, άρα η εμπειρία μεταξύ των δύο πρέπει να είναι παρόμοια.