4 Ιουνίου 2023

ICAP Group

50 χρόνια προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι με Καινοτόμες και Χρήσιμες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών


Νικήτας Κωνσταντέλλος,

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΙCAP
κ. Κωνσταντέλλο,


Ερ. 1.


Τι σηματοδοτεί ο εορτασμός των 50 ετών για την ICAP Group και ποιες είναι οι Υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα ο Όμιλος;


Το 1964 ομάδα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών ιδρύει την ICAP ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, και κυκλοφορεί τον 1ο Ελληνικό Οικονομικό Οδηγό.

 

Ακολούθησαν 50 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι με την εισαγωγή Καινοτόμων και Χρήσιμων Λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα B2B υπηρεσιών.

 

Στόχος μας, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν και παραμένει  να διακρινόμαστε ως Εργοδότης Επιλογής για τους ανθρώπους μας και ως Συνεργάτης Επιλογής για τους πελάτες μας, και μέσω του πληροφοριακού πλούτου που παράγουμε, να ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική ηθική.

 

Πλέον σήμερα,  η ΙCAP με έσοδα της τάξης των 62εκ. ευρώ. έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό και διεθνές Επιχειρείν, αποτελώντας τον μεγαλύτερο Όμιλο Παροχής Επιχειρηματικής Πληροφόρησης, Συμβούλων Διοίκησης και Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Σε κάθε κρίκο της επιχειρηματικής αλυσίδας αντιστοιχεί μια υπηρεσία της ICAP: από το Επιχειρηματικό Πλάνο κατά την ίδρυση της επιχείρησης, τη Στρατηγική και Οργάνωση, τη Στελέχωση και την Ανάπτυξή της σε Ανθρώπινο Δυναμικό, την Τεχνολογία, την Έρευνα Αγοράς, τη συνεχή παροχή Επιχειρηματικών  Πληροφοριών, τη διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου, έως και τη διάθεση λύσεων Outsourcing.

 

Κοιτάζοντας πίσω, νιώθω περηφάνια που είμαι μέλος της οικογένειας της ICAP αλλά και δικαίωση που μέσα σε λίγα χρόνια, αυτή η ελληνική εταιρεία πλέον:


  • έχει μετεξελιχθεί σε έναν πολυσχιδή Όμιλο 17 εταιρειών αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες με 3.300 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των 2.000 υπαλλήλων της που εργάζονται σε εγκαταστάσεις πελατών της.)
  • αναγνωρίζεται ως Ηγέτης στην παροχή λύσεων B2B στην Νοτιοανατολική Ευρώπη σε ένα ευρύ φάσμα  Υπηρεσιών προς όλες τις Διευθύνσεις μίας εταιρείας όπως:

o   Credit Risk Services (κυρίως για τις Οικονομικές Διευθύνσεις και τους Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς)

o   Marketing Solutions (για τις Διευθύνσεις Πωλήσεων και Marketing)

o   Management Consulting (κυριότερα για τις Γενικές Διευθύνσεις)

o   People & Employment Solutions (για τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού)

  • έχει τοπική παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε 7 χώρες της Νοτιοανατολικήs Ευρώπης, εκτός της Ελλάδας, ήτοι στις Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Κύπρο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία

Ως αποτέλεσμα, η ICAP, εξελίσσεται σε πολύτιμο σύμμαχο των επιχειρήσεων, με την παροχή εξατομικευμένων και χρήσιμων λύσεων. Ειδικά με τα νέα δεδομένα όπου οι εταιρείες περισσότερο από ποτέ καλούνται να προστατέψουν τη ρευστότητα και την κερδοφορία τους, η ICAP, προχωράει πέρα από συμβατικές υπηρεσίες και προτείνει καινοτόμες Λύσεις, κυοφορώντας την επιχειρηματικότητα του αύριο.


Χάρτης Ομίλου

 

Ερ. 2


Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Ομίλου σας τους τελευταίους 12 μήνες;


Παρά το βάθεμα της ύφεσης και τις εμφανείς επιπτώσεις της στην αγορά, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Συστρατεύσαμε το σύνολο των δυνάμεων όλων των Ανθρώπων μας για να μπορέσουμε να «απαντήσουμε» με ανάπτυξη.

 

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καταφέραμε και στις 3 χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία) που έχουμε σημαντική παρουσία να αυξήσουμε το εύρος των υπηρεσιών μας καθώς και τα έσοδά μας. Είμαστε δε πολύ περήφανοι γιατί οι αγορές των χωρών αυτών παρουσιάζουν δυσκολίες και ιδιομορφίες, ιδίως στο πώς παρέχεται η Επιχειρηματική Πληροφόρηση που αποτελεί και το core business του ομίλου μας. Επιπρόσθετα στα πλαίσια της στρατηγικής μας επεκταθήκαμε και στην αγορά της Τουρκίας, με την ίδρυση της CYCLE Turkey που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης απαιτήσεων και ιδρύσαμε θυγατρικές στην  Κροατία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

 

Η έμφαση που δόθηκε στις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό, βέβαια, δεν μας εμπόδισε από το να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας και στην Ελλάδα, μία προσπάθεια που αφορούσε σε όλες τις Επιχειρηματικές Μονάδες. Επίσης, με σχεδιασμό και υλοποίηση νέων και πρωτοποριακών για τη χώρα μας εργαλείων, μπορέσαμε να ενισχύσουμε τις παραδοσιακές μας υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, υποστηρίζοντας με άμεσο τρόπο τις εταιρείες – πελάτες μας.

 

Ερ.3


Ποιοι είναι οι στρατηγικοί πυλώνες για την εξέλιξη της ICAP στα επόμενα χρόνια;


Αποστολή της ICAP είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις της Ελλάδας και των άλλων χωρών όπου δραστηριοποιείται.

 

Οι 5 Εταιρικές μας Αξίες –Εστίαση στον Πελάτη, Αποτελεσματικότητα, Μετατροπή της γνώσης σε Αξία, Καινοτομία και Προσφορά στους Ανθρώπους μας, στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον- διέπουν την καθημερινότητα όλων των εργαζομένων του Ομίλου και συστηματικά οργανώνονται δράσεις που αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή μας σε αυτές τις αρχές.

 

Όσον αφορά στο μέλλον θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε πιστά τους 3 άξονες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής: ανάπτυξη υπαρχουσών υπηρεσιών, ένταξη νέων (με την ανάπτυξη καινούργιων επιχειρηματικών μονάδων ή την εξαγορά εταιρειών με συγγενικό αντικείμενο) και γεωγραφική επέκταση (αυτή τη στιγμή αναμένεται να λειτουργήσουν γραφεία σε 2-3 ακόμη χώρες μέχρι το 2015).

Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον η ICAP θα εξακολουθήσει να στέκεται στο προπύργιο των εξελίξεων και να είναι σταθερό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς.


Εταιρικές Διακρίσεις ICAP Group ( Βάσει διαθεσιμότητας χώρου)