14 Ιουλίου 2024

H Nestpick θέλει να γίνει η Airbnb για διεθνείς φοιτητές, με την υποστήριξη της Rocket Internet

Η start-up επιχείρηση Rocket Internet, με έδρα το Βερολίνο, πρόσφατα υποσχέθηκε τη δημιουργία δέκα ακόμα start-up εταιρειών κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από 2015. Και φαίνεται ότι πασχίζει να τελειώσει το 2014 όπως σχεδιάζει να κινηθεί και το νέο χρόνο.

Μετά από ένα χείμαρρο δημιουργιών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους τελευταίους μήνες, η Rocket Internet λανσάρει την τελευταία της start-up σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της δημιουργίας στη μία χώρα.

H Netpick σχεδιάζει να «φέρει την επανάσταση στην αγορά ενοικίων για μία νέα γενιά», όπως ισχυρίζεται, κάνοντας την αρχή σήμερα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – αλλά και την Ολλανδία όπου ιδρύθηκε λίγους μήνες πριν. Θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές στην Ευρώπη αλλά και πιο μακριά.

Η start-up εταιρεία έχει ως άμεσο στόχο τις νεότερες ηλικίες, με έμφαση στην ενδιάμεση στέγαση για διεθνείς φοιτητές, δηλαδή από τρεις μήνες έως τρία χρόνια. Η πλατφόρμα απευθύνεται τόσο σε σπιτονοικοκύρηδες όσο και σε ενοικιαστές, καθώς θα προσπαθεί να αντιστοιχίζει τις ανάγκες εκείνων που ψάχνουν κατάλυμα όταν έρχονται σε μια νέα πόλη με τα διαθέσιμα δωμάτια που υπάρχουν.

Ενώ τα likes της Airbnb έχουν αποδειχτεί χρήσιμα εργαλεία γι’ αυτούς που επισκέπτονται νέες τοποθεσίες για πρώτη φορά, φαίνεται ότι η Nestpickσχεδιάζει να επωφεληθεί από αυτή τη ζήτηση με κάτι ειδικά προσαρμοσμένο στις μακροπρόθεσμες ανάγκες. Αλλά γιατί συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία; Η εταιρεία στοχεύει κυρίως σε πρώτη φάση σε τοποθεσίες με υψηλή συγκέντρωση διεθνών φοιτητών, και οι προαναφερθείσες χώρες έχουν ηγετική κατάταξη σε αυτό το πεδίο.  H Rocket Internet έχει κάποιο ιστορικό αντιγραφής της επιτυχίας άλλων εταιρειών από αγορές-κλειδιά σε νέες χώρες. Για παράδειγμα, η υπηρεσία παροχής υπηρεσιών καθαρισμού της, Helpling, μια αντιγραφή της αμερικανικής Homejoy, συγκέντρωσε μόλις $17 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Lazada, κλώνος της Amazon, έφτασε το εκπληκτικό ποσό των $250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: venturebeat.com