18 Απριλίου 2024

Διάκριση για Έλληνα Φοιτητή στο Διαγωνισμό ThinkQuest 2012

Περισσότεροι από 51.000 συμμετέχοντες από 59 χώρες δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε ένα διεθνές περιβάλλον στο Διαγωνισμό ThinkQuest 2012.

 

Ο διεθνής διαγωνισμός ThinkQuest, με τη χορηγία του Oracle Education Foundation (OEF), κάλεσε μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο να επιλέξουν και να λύσουν πραγματικά προβλήματα εφαρμόζοντας την κριτική τους σκέψη, την επικοινωνία και τις τεχνολογικές τους δεξιότητες.

 

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν λύσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως διαδραστικές εφαρμογές, online παιχνίδια, ιστοσελίδες, ψηφιακές φωτογραφίες, online ημερολόγια/ιστολόγια, κινούμενη εικόνα και video.

 

Μεταξύ των νικητών, βρίσκεται και ένας Ελληνας φοιτητής ο οποίος συμμετείχε σε μια ομάδα φοιτητών από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ινδία.

 

Ο Δημήτρης, από το τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην ομάδα που κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία Digital Media, ηλικιακή κατηγορία κάτω των 19 ετών, για τη συμμετοχή της με τίτλο “Seqr – Online Security. Demystified”. Το έργο που δημιούργησε η ομάδα ήταν μια ιστοσελίδα που εκπαιδεύει τους χρήστες στην αναγνώριση κυβερνο-απειλών και στο πώς να προστατεύονται από τους υπολογιστικούς ιούς. Την ομάδα που βραβεύθηκε καθοδήγησε ο Nitish Harihar.

 

Οι νικήτριες ομάδες επιλέχτηκαν ανάμεσα από 5.624 ομάδες. Στις χώρες οι ομάδες των οποίων διακρίθηκαν περιλαμβάνονται οι: Ελλάδα, Γαλλία, Η.Π.Α., Ινδία, Μαλαισία, Μεγάλη Βρετανία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Κίνα και Σρι Λάνκα.

 

Ένας πλήρης κατάλογος με τις συμμετοχές που κέρδισαν είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.thinkquest.org.

 

Ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να αναγνωρίζουμε το εξαιρετικό επίτευγμα του Ελληνα φοιτητή που συμμετείχε, όπως και άλλοι μαθητές και φοιτητές από την Ελλάδα, στο φετινό διαγωνισμό. Ο Διαγωνισμός ThinkQuest βοηθάει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες που θα χρειαστούν στη ζωή και στην εργασία τους στον 21ο, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών για την τεχνολογία.»

 

ThinkQuest

 

Oracle Education Foundation

 

Oracle Ελλάς στο Twitter