1 Μαϊος 2024

10 Big Data / Business Intelligence ανερχόμενοι προμηθευτές που πρέπει να γνωρίζετε

Κάτω από το ραντάρ

Startups με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τη συλλογή, την ανάλυση και τη διαχείριση των  Big Data αποτελούν ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό από τις εταιρείες για το φετινό CRN κατάλογο των νεοεμφανιζόμενων πωλητών. Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι τα Big Data είναι ένα από τα πιο καυτά τμήματα της βιομηχανίας IT αυτή τη στιγμή. Απλά ρίξτε μια ματιά στις πρόσφατες προμηθευτών χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων από τις εταιρείες αυτές όπως η Interana (20 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο), η  Looker ( 30 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο), ή Snowflake Computing  (45 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο) και η Domo (με το τρομερό ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων  τον Απρίλιο).

Παραθέτουμε δέκα big data/business analytics startups σύμφωνα με το φετινό CRN των ανερχόμενων προμηθευτών. Ίσως να είναι μια αναπτυσσόμενη πρωτοποριακή τεχνολογία, ανατρέποντας τα κατεστημένα των επιχειρησιακών πληροφοριών ή απλά κάνει πάταγο στον χώρο.

Μπορεί να μην τους έχετε ακούσει ακόμα. Αλλά θα τους ακούσετε.

 

Arcadia Data

San Mateo, California

Πρόεδρος: CEO Sushil Thomas

Ένας αυξανόμενος αριθμός  επιχειρήσεων εφαρμόζουν τα συστήματα Hadoop, χρησιμοποιώντας τα για να συλλέγουν τεράστιες ποσότητες διαφορετικών δεδομένων από πολλαπλές πηγές. Αλλά κάνοντας χρήση αυτών των δεδομένων δεν είναι τόσο εύκολο τα παραδοσιακά εργαλεία Business Analytics να έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της Hadoop και τα τμήματα IT πρέπει να παρέμβουν για να προετοιμάσουν τα δεδομένα ή να το μετακινήσουν σε άλλο σύστημα ώστε να είναι διαθέσιμα για τους καθημερινές επιχειρηματίες.

Η Arcadia Data αναπτύσσει ένα οπτικό λογισμικό analytics που ξεπερνά αυτά τα εμπόδια με την άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Hadoop. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί το Hadoop ως ένα λειτουργικό σύστημα, που του επιτρέπει να εκτελείται απευθείας σε Hadoop servers και έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αποθηκεύονται στο κατανεμημένο σύστημα αρχείων του Hadoop.

Η Arcadia κυκλοφόρησε το Arcadia Instant, ένα δωρεάν download του εργαλείου οπτικοποίησης δεδομένων, τον Ιούνιο με σκοπό την ολοκλήρωση και την μεταφορά της πλήρης πλατφόρμας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

BlueData Software

Mountain View, Calif.

Πρόεδρος: CEO Kumar Sreekanti

Η BlueData Software εμφανίστηκε από το πουθενά τον περασμένο Σεπτέμβριο, λανσάροντας την πλατφόρμα λογισμικού BlueData EPIC, τεχνολογία εικονικού περιβάλλοντος για να καταστεί ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποδοτική η αξιοποίηση των Big Data και επιτρέπουν Hadoop-as-a-Service σε ένα μοντέλο ανάπτυξης εσωτερικής εγκατάστασης.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από βετεράνους της VMware, δηλώνει πως η τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να δημιουργήσουν γρήγορα συστήματα big data με μείωση του κόστους κατά 50 τοις εκατό έως 75 τοις εκατό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις.

DataHero

San Francisco

Πρόεδρος: CEO Ed Miller

H DataHero επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λογισμικού "self-service" Business Analytics. Η cloud-based υπηρεσία DataHero συλλέγει δεδομένα από διαφορετικές πηγές ασφαλείας όπως,το Dropbox, το Google Drive, το Excel, το Office 365, Marketo, HubSpot και Eventbrite και τις μετατρέπει σε γραφήματα και πίνακες.

Για τη βιομηχανία λογισμικού Business Analytics, η πρόκληση έχει αναπτύξει αναλυτικές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα ευρύ φάσμα των καθημερινών χρηστών των επιχειρήσεων χωρίς πολύ βοήθεια από το τμήμα IT. Η Data hero είναι από τις λίγες εταιρείες που είναι κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η DataHero, που ιδρύθηκε το 2011, έλαβε 6,1 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση Σειράς Α τον Μάιο.

DataTorrent

Santa Clara, Calif.

Πρόεδρος: CEO Phu Hoang

Η DataTorrent αναπτύσσει το DataTorrent RTS ένα ενοποιημένο σύστημα επεξεργασίας batch και επιχειρησιακού stream, βασισμένο στο Hadoop 2.0, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για την επεξεργασία, την παρακολούθηση, την ανάλυση καθώς και για να ενεργούν πάνω σε big data σε πραγματικό χρόνο. Τον Ιούνιο, η εταιρεία έκανε την κύρια μηχανή DataTorrent RTS διαθέσιμη ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα υπό την άδεια Apache 2.0.

Η DataTorrent έλαβε $ 15 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση Σειράς Β, τον Απρίλιο, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση της στα  23.800.000 δολάρια.

Domo

American Forks, Utah

Πρόεδρος: CEO Josh James

Η Domo ήταν στην αφάνεια από την ίδρυση της το 2010 μέχρι πρόσφατα. Τον Απρίλιο όμως το startup τράβηξε τα βλέμματα όταν ανακοίνωσε μια χρηματοδότηση Σειράς Δ ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, φέρνοντας το ταμείο της εταιρίας στα 450 εκατομμύρια δολάρια και την αξία της στα δύο δισεκατομμύρια.

Αυτή η είδηση επισκίασε σχεδόν το λανσάρισμα του cloud-based συστήματος περί εκτελεστικής διοίκησης της εταιρείας, η οποία παρέχει στους διαχειριστές των επιχειρήσεων πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι διασκορπισμένες σε πολλές διάσπαρτες πηγές μέσω ενός ενιαίου πίνακα εργαλείων.

Looker

Santa Cruz, Calif.

Πρόεδρος:CEO Frank Bien

H Looker παρέχει μια Software-as-a-Service πλατφόρμα business analytics, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία παρέχει πληροφορίες στα χέρια των εργαζομένων που τις χρειάζονται περισσότερο. Τα εργαλεία cloud-based μπορούν να συνδεθούν με ένα ευρύ φάσμα πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων Amazon Redshift, Google BigQuery, HP Vertica, Cloudera Imapala, Apache Spark, βάσεις δεδομένων SQL και άλλα.

Snowflake Computing

San Mateo, Calif.

Πρόεδρος: CEO Bob Muglia

Η Snowflake Computing ξεκίνησε επίσημα τον Οκτώβρη, λανσάροντας τις cloud-based υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων. Το προϊόν  είναι πλέον πιο ελαστικό, ευκολότερο στην χρήση  και διαφορετικό από τα παραδοσιακά συστήματα αποθήκευσης δεδομένων. Είναι επίσης σε ανταγωνισμό με άλλες υπηρεσίες cloud αποθήκευσης δεδομένων, όπως Redshift Amazon Web Service και Big Query της Google.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012, έχει αποκτήσει μεγάλη ορατότητα καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της, Bob Muglia, είναι πρώην στέλεχος της Microsoft και της Juniper Networks. Το Datawarehouse-as-a-Service έγινε ευρέως διαθέσιμο τον Ιούνιο.

Splice Machine

San Francisco

Πρόεδρος: CEO Monte Zweben

Η Splice Machine ανέπτυξε μια πλήρως εξοπλισμένη, συναλλακτική βάση δεδομένων SQL στο Hadoop που μπορεί να τρέξει επιχειρησιακές εφαρμογές και σε πραγματικό χρόνο analytics χρησιμοποιώντας δεδομένα Hadoop. Μετά από μήνες ανάπτυξης και beta testing, η εταιρία ξεκίνησε να έχει σε διαθεσιμότητα το  Release 1.0 του λογισμικού το Νοέμβριο του 2014.

Από τότε η Splice Machine έχει διευρύνει τον κατάλογο των στρατηγικών συμμαχιών, συμπεριλαμβανομένων την σύνδεση με την πλατφόρμα της MicroStrategy analytics, την υποστήριξη λογισμικού ενοποίησης δεδομένων της Talend, και την συνεργασία με τα συστήματα διαχείρισης δεδομένων, εμπορίας και διακαναλικής  RedPoint της Global.

Tamr

Cambridge, Mass.

Πρόεδρος: CEO Andy Palmer

Θα πρέπει να αγαπάει κανείς μια εταιρεία της οποίας ο δεδηλωμένος στόχος είναι να μάχεται τα δεινά του "πολλαπλασιασμού σχεδίων." Η Tamr αναπτύσσει ένα επιχειρησιακό λογισμικό ενοποίησης δεδομένων, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να ενοποιούν διαφορετικά, αποθηκευμένα στοιχεία για Business Analytics και δευτερεύουσες εφαρμογές.

Το Tamr είναι το τελευταίο δημιούργημα της βάσης δεδομένων του Michael Stonebraker, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση το 2013 με τον συνάδελφο του, ο οποίος είναι βετεράνος  στην βιομηχανία της βάσης δεδομένων, Andy Palmer. (Ο Palmer είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο Stonebraker είναι προϊστάμενος τεχνολογίας). Και οι δύο τους παλαιότερα είχαν ξεκινήσει τα συστήματα  Vertica, τα οποία τώρα ανήκουν στην Hewlett-Packard.

VoltDB

Bedford, Mass.

Πρόεδρος: CEO Bruce Reading

Η VoltDB αναπτύσσει μια in-memory, scale out σχετική βάση δεδομένων, η οποία συνδυάζει  την υψηλή ταχύτητα της λήψης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο analytics και τα εργαλεία λήψης αποφάσεων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια νέα γενιά των εφαρμογών Big Data.

Τον Μάρτιο, VoltDB ξεκίνησε το πρόγραμμα πιστοποιημένων συνεργατών VoltDB για να προσλάβει συνεργάτες για την εγκατάσταση και υποστήριξη λογισμικού βάσεων δεδομένων του startup. Τον Ιούλιο, VoltDB έλαβε 9,800.000 δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση.