29 Μαρτίου 2024

Νέες συνταγές IoT για τους προγραμματιστές, από την IBM hub

Η IBM λανσάρει νέα κοινότητα προγραμματιστών IoT

Η Big Blue ανακοίνωσε την έναρξη της ΙΒΜ developerWorks Recipes, μια κοινότητα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους προγραμματιστές - από αρχάριους έως έμπειρους - γρήγορα και εύκολα να συνδέουν τις συσκευές IoT στο cloud. Οι προγραμματιστές θα μάθουν επίσης πώς να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που προέρχονται από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Οι προγραμματιστές που συμμετέχουν στην κοινότητα θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το Bluemix της IBM, επιτρέποντάς τους να εφαρμόζουν βήμα-βήμα tutorials για την ενσωμάτωση εξελιγμένων εργαλείων ανάλυσης και μηχανικής μάθησης σε συσκευές IoT και εφαρμογές.

Μερικά από τα πράγματα που οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν περιλαμβάνει την κατανόηση των επιδόσεων του οχήματος για την ανάλυση των δεδομένων από το ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του συστήματος, σύνδεση σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της κατάστασης της μηχανής με την IBM διαχείρισης στοιχείων για πλήρη παρακολούθηση, από την υγεία των οικιακών συσκευών μέχρι και τους τροχούς σε ένα όχημα  σιδηροδρόμου, και ακόμη εντοπισμό των τάσεων και την λύσεων σε κοινά προβλήματα μέσω γραφικής αναπαράσταση δεδομένων από το ιστορικό και από πραγματικό χρόνο από συσκευές IoT.

Μετατρέψτε οποιαδήποτε φορητή συσκευή σε ένα tracker γυμναστικής

Ας είμαστε σαφείς: Δεν μπορεί κάθε συσκευή που φοριέται να είναι ένα tracker γυμναστικής, καθώς ορισμένες συσκευές είναι απλώς συνοδευτικές για το smartphone.   Το FocusMotion (Focus Ventures, Inc.) στοχεύει να το αλλάξει αυτό με ένα σύνολο ανάπτυξης λογισμικού της (SDK) που υπόσχεται να μετατρέψει οποιοδήποτε φορητή συσκευή τεχνολογίας σε ένα tracker γυμναστικής.

Η FocusMotion SDK λειτουργεί σε οποιαδήποτε ανοικτή πλατφόρμα και επιτρέπει στον προγραμματιστή να αξιοποιήσει πολλά σημεία της συσκευής όπως το γυροσκόπιο,  το μετρητή επιτάχυνσης,  το μαγνητόμετρο και το ηλεκτρομυογράφημα έτσι ώστε οι κινήσεις και ο ρυθμός του χρήστη να γίνουν καλύτερα κατανοητοί. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που είναι πιο επικεντρωμένες στην ανθρώπινη κίνηση. Σκεφτείτε το σαν μια στοχευμένη προσέγγιση για την καλή φυσική κατάσταση.

Η FocusMotion έχει συνεργαστεί με την Pebble Technology Corp. και  την Fitocracy, Inc., αλλά το SDK της, όπως ειπώθηκε νωρίτερα, μπορεί να λειτουργήσει και με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα. Το FocusMotion SDK είναι τώρα διαθέσιμο για συγκεκριμένους προγραμματιστές, και μια δημόσια έκδοση αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.