18 Απριλίου 2024

Η CoolaData προσφέρει την ανάλυση συμπεριφοράς ως υπηρεσία cloud

Με βάση την πλατφόρμα Google Cloud, η CoolaData προσφέρει μία ολοκληρωμένη αποθήκη δεδομένων ως διαδικτυακή υπηρεσία.

Θέλετε να συνδέσετε την δύναμη της επιχειρηματικής ευφυϊας, αλλά το budget σας δεν είναι εξαψήφιο ώστε να μπορέσετε να χτίσετε μία αποθήκη δεδομένων; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε μία υπηρεσία cloud;

Η CoolaData, που έχει την βάση της στο Ισραήλ, υπόσχεται να διώξει τους πονοκεφάλους και τα έξοδα των startups , δημιουργώντας μία αποθήκη δεδομένων με μία υπηρεσία ανάλυσης cloud, που έχει τη βάση της στα συστατικά της πλατφόρμας Google Cloud.

Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, και σε κάποιες που είναι πολύ μικρές για να έχουν δική τους ομάδα επιστημόνων δεδομένων και διευθυντών για να λειτουργήσουν μία εσωτερική αποθήκη δεδομένων, αλλά που έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους δωρεάν και περιορισμένου budget παρόχους γενικής ανάλυσης δεδομένων με βάση το cloud, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της CoolaData, Tomer Ben Moshe.

H CoolaData διαφοροποιείται από όλους τους μεγάλους παίκτες της κατηγορίας της, επειδή όλα τα συστατικά της υπηρεσίας της είναι ήδη συγκεντρωμένα, ενώ το Amazon ή το Azure, απαιτούν ακόμη από τους χρήστες τους να προσθέσουν τα απαραίτητα συστατικά.

Η υπηρεσία CoolaData φροντίζει την βάση δεδομένων, την αποθήκη, την ETL (Απόσπαση, Μεταφορά και Φόρτωση), τα εργαλεία, την ανάλυση επιχειρηματικής ευφυΐας, και την οπτικοποίηση των δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα στην υπηρεσία στην δική τους εφαρμογή μέσω της χρήσης ενός σετ ανάπτυξης λογισμικού από την CoolaData. Μαζί με το interface της CoolaData, οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδεθούν στα δεδομένα με άλλα εργαλεία ανάλυσης όπως το Tableau ή το Microsoft Excel.

Η CoolaData προσφέρει επίσης το πλεονέκτημα ότι σχεδιάστηκε για να παρέχει ανάλυση συμπεριφοράς, ένα τμήμα που λαμβάνει μικρότερη εξυπηρέτηση στα πλαίσια της επιχειρηματικής ευφυΐας, σύμφωνα με τον Ben Moshe. Οι περισσότερες λειτουργίες επιχειρηατικής ευφυϊας στοχεύουν στην διαίρεση δεδομένων μέσα σε κοινά χαρακτηριστικά όπως ο αριθμός των πωλήσεων ανά περιοχή.

Ο Ben Moshe τόνισε πως ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αναλύσεων είναι προσωρινής φύσεως. Οι επιχειρήσεις αναζητούν το πώς εξελίσσεται ένα συγκεκριμένο γεγονός με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα ποιές διαδικτυακές κινήσεις ενός χρήστη οδηγούν σε μία αγορά online; Ή μία εταιρία βιντεοπαιχνιδιών θέλει να ξέρει αν οι παίκτες προχωράνε σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Για αυτούς τους φόρτους εργασίας είναι κατάλληλη η CoolaData.

Για να βοηθήσει τους πελάτες της να κατανοήσουν καλύτερα αυτόν τον τύπο πληροφορίας, η CoolaData επέκτεινε την γλώσσα ερωτημάτων SQL προσθέτοντας την δική της λίστα εντολών την οποία αποκαλεί CoolaSQL.

H CoolaData ιδρύθηκε πριν 2 χρόνια στο Τελ Αβίβ, ενώ η εταιρία πρόσφατα άνοιξε ένα γραφείο στη Νεα Υόρκη για να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην Αμερική. Οι επενδυτικές εταιρίες 83North και Carmel Ventures έχουν υποστηρίξει οικονομικά την εταιρία. Πριν γίνει συνιδρυτής της CoolaData, ο Ben Moshe ήταν ο Διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων της Microsoft στο Ισραήλ.

Ο Ben Moshe δεν αποκάλυψε την τιμή της υπηρεσίας, παρά μόνο δήλωσε ότι χρεώνει με βάσει τον αριθμό των γεγονότων που επεξεργάζεται κάθε μήνα.