19 Ιουλίου 2024

H Mirantis κερδίζει $100 εκατομμύρια σε κύκλο χρηματοδότησης της Intel

H  Mirantis Inc., κατάφερε για δεύτερη φορά να αντλήσει $100 εκατομμύρια σε χρηματοδοτικό κύκλο κεφαλαίου της Intel, με συμμετοχή από ήδη υπάρχοντες επενδυτές όπως η August Capital, η Insight Venture Partners, η Ericsson, η Sapphire Ventures και η WestSummit Capital. H Mirantis δήλωσε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με την Intel ώστε να κάνει το πλαίσιο της ανοιχτής πηγής πολύ πιο απλό στην ανάπτυξη και στην διαχείριση, με στόχο την γρήγορη προώθηση της υιοθεσίας εταιριών.

 

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Mirantis, Alex Freedland, δήλωσε ότι για την συμφωνία αυτή, η Intel συμφώνησε να διαθέσει μηχανήματα και εργαστήρια στην εταιρία ώστε να διευκολύνει την διαχείριση της OpenStack. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν πλέον την OpenStack στο περιβάλλον της παραγωγής τους, το να την αναπτύξουν και να την διατηρήσουν απαιτεί την ύπαρξη μίας μεγάλης ομάδας ειδικών πληροφοριακών συστημάτων.

 

Αυτό που επιθυμεί ο Freedland για το OpenStack είναι να αναπτυχθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε οι εταιρίες να μην χρειάζονται πλέον τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπινου δυναμικού για να την αναπτύξουν και να την συντηρήσουν.

 

«Η συμφωνία εδώ αφορά την συνεργασία μας με την Intel ώστε να είναι έτοιμο το OpenStack για τις επιχειρήσεις νωρίτερα» είπε ο Freedland.

 

Στο πλευρό της Intel, η Mirantis σχεδιάζει να εξευγενίσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν την OpenStack μία σειρά σκηνών. Αυτό θα καταστήσει τους οργανισμούς ικανούς να κυκλοφορήσουν μέχρι και 2.000 ολοκαίνουργιους κόμβους Openstack, όπως δήλωσε ο Freedland στο Data Center Knowledge.

 

Το OpenStack ζωντάνεψε ως πρότζεκτ ανοιχτών πηγών που ξεκίνησε από την RackSpace Inc, και την NASA με στόχο να χτίσουν τα στοιχεία που χρειάζονται για την φιλοξενία ιδιωτικών και δημοσίων clouds σε τακτικό υλικό υπολογιστών. Το πρότζεκτ το στηρίζουν πάνω από 200 πωλητές και ανάμεσα τους βρίσκονται η Cisco Systems Ltd., η Dell Inc., η Google, η Hewlett-Packard Co., η IBM, η Intel, η Red Hat Inc., η VMware Inc., και πολλοί ακόμη.

 

Ο Freedland εξήγησε πως η OpenStack πρέπει να προσφέρει όσο περισσότερες δικές της υπηρεσίες γίνεται ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Microsoft και την VMWare που είναι και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της σε ότι αφορά θέματα της δομής cloud. Και οι δύο αυτές εταιρίες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και η OpenStack πρέπει να μπορεί να τις ανταγωνιστεί.

 

Επιπροσθέτως, ο Freedland δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα της OpenStack να συνεχίσει την στενή συνεργασία με σχετικά πρότζεκτ όπως το Kubernetes, το Docker και το Mesosphere.

 

Όσο για την Intel, το ενδιαφέρον της για την OpenStack προκύπτει από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εταιριών που ψάχνουν βοήθεια στο να χτίσουν την δική τους δομή cloud. Ο Jason Waxman αντιπρόεδρος της Intel και Γενικός Διευθυντής της Cloud Platforms, είπε πως η επένδυση αυτή θα επισπεύσει την χρήση της OpenStack ως μία επιλογή για πελάτες που χρησιμοποιούν το υλικό της. Μέσω της συνεργασίας της με την Mirantis, η Intel ελπίζει πως θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος και το OpenStack θα είναι πολύ πιο εύκολο να υιοθετηθεί από τις εταιρίες.