4 Ιουνίου 2023

Προοπτικές Ανάπτυξης της Αγοράς Big Data, Business Intelligence και Analytics της Μέσης Ανατολής κατά $12,38 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020

Τα Big data, οι επιχειρηματικές πληροφορίες και τα analytics χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρηματικών προβλέψεων και την ανάπτυξη εξυπνότερων επιχειρηματικών πλαισίων.

 

Η μεγάλη αύξηση του δικτύου που συνδέεται με συσκευές όπως τα smartphone, οι αισθητήρες και οι ανιχνευτές, έχει οδηγήσει στη δημιουργία μεγάλου όγκου ξεχωριστών δεδομένων, τα οποία ξεπερνούν τις ικανότητες των συμβατικών εφαρμογών επεξεργασίας δεδομένων. Αυτός ο μεγάλος όγκος δεδομένων έχει δημιουργήσει την έννοια των Big data. Τα Big data χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να πάρουν έγκυρες αποφάσεις, να αναλύσουν την συμπεριφορά δαπανών των πελατών τους, ώστε να δημιουργήσουν νέες σειρές προϊόντων, να ενισχύσουν την αλυσίδα εφοδιασμού, να ταυτοποιήσουν τις κατά τόπους τάσεις, και να αποκτήσουν το πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

 

Η τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και δημιουργεί μεγάλους όγκους δεδομένων από συνδεδεμένες συσκευές, αισθητήρες και αλγορίθμους. Χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, οι κατασκευές, οι υπηρεσίες υγείας, και ο τομέας της ενέργειας, μεταξύ άλλων. Ο όγκος των δεδομένων που δημιουργούνται από τις συνδεδεμένες συσκευές και τους αισθητήρες είναι πολύ μεγάλος, και επεξεργάζεται και αναλύεται περαιτέρω, ώστε να πετύχει αξιόπιστες επιχειρηματικές προβλέψεις. Πλέον, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το IoT ώστε να παρέχουν καινοτόμες λύσεις οι οποίες, με τη σειρά τους, αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς των Big data, των επιχειρηματικών πληροφοριών και των analytics.

 

Η ανάπτυξη της αγοράς των Big data, των επιχειρηματικών πληροφοριών και των analytics του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, έχει επηρεαστεί από την υιοθέτηση του IoT και των cloud, την ανάδυση των φορητών επιχειρηματικών πληροφοριών και τις εξειδικευμένες λύσεις, και έχει σημειώσει άνοδο στον ανταγωνισμό που απαιτεί απλοποιημένα και ενισχυμένα εργαλεία θεώρησης των δεδομένων. Επιπλέον, οι τεχνολογικές πρόοδοι στον τομέα των Big data και των business analytics έχουν οδηγήσει στη μείωση του κόστους εγκατάστασης.

 

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SME) είναι πλέον σε θέση να εγκαταστήσουν τις τελευταίες επιχειρηματικές λύσεις που βασίζονται σε ΙΤ, ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και να αποκτήσουν σημαντική θεώρηση των καταστάσεων, τα οποία θα ευνοήσουν την ανάπτυξή τους. Έτσι, το μικρότερο κόστος εγκατάστασης και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που προσφέρουν αυτές οι λύσεις αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη των αγορών των Big data, των επιχειρηματικών πληροφοριών και των analytics της Μέσης Ανατολής.