14 Ιουλίου 2024

Η Intel ανακοινώνει νέα τσιπ για το Cloud Computing

Η Intel Corp. ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων τσιπ που έχουν ως στόχο το cloud computing, καθώς και συνεργασίες ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των εταιρειών που έχουν μείνει μακριά από τις νέες τεχνολογικές τάσεις. Ο κολοσσός της Silicon Valley, του οποίου τα τσιπ δίνουν ενέργεια στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των συστημάτων server, επέκτεινε τη σειρά Xeon με νέα μοντέλα που θα ενισχύσουν τις επιδόσεις του computing. Τα διευθυντικά στελέχη της Intel, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρθηκαν επίσης στα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ασφάλεια των επαγγελμάτων του cloud computing.

 

Η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι μια συνεργασία με δύο startup, την CoreOS και την Mirantis Inc, θα μπορούσε να καταστήσει πιο εύκολο για τις εταιρείες να μεταφέρουν τα επαγγέλματα του computing ανάμεσα στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες cloud, ή ανάμεσα στα δικά τους κέντρα δεδομένων και στα cloud. «Οποιαδήποτε επιχείρηση πρόκειται να χρησιμοποιήσει πολλαπλά cloud», υποστήριξε ο Diane Bryant, ο αντι-πρόεδρος της Intel, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας κέντρου δεδομένων. «Το θέμα είναι, να μην μείνουμε κλειδωμένοι μέσα».

 

Η κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Santa Clara της California έχει επωφεληθεί από τον τεράστιο αριθμό server που αγοράστηκαν από τις υπηρεσίες cloud, όπως εκείνοι της Amazon.com Inc., της Microsoft Corp., και της Google Inc. Θέλει όμως να επεκτείνει την καινοτομία και στους μικρότερους παρόχους cloud και στις πολλές ακόμα εταιρείες που προσπαθούν να εξοπλίσουν τα δικά τους κέντρα δεδομένων με τεχνολογία που υπόκειται στα cloud.