8 Δεκεμβρίου 2023

Τα Big Data Analytics έπρεπε να έρθουν πριν το IoT

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κινούμαστε προς το Internet of Things (IoT) από τη στιγμή που εφευρέθηκαν οι υπολογιστές. Το συνδεδεμένο αμάξι είναι ένα παράδειγμα για το πώς τα Big Data Analytics είναι η δύναμη που κινεί από πίσω τις εφαρμογές των IoT.


Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, θα έλεγε κανείς ότι τα προηγούμενα IoT ζητήματα αντιμετωπίστηκαν από την διαθέσιμη τεχνολογία της εποχής, όπως ο τηλέγραφος, το τηλέφωνο, το παραδοσιακό αμάξι, η μηχανή του Turing εναντίον της Γερμανικής κρυπτογραφικής μηχανής. Σήμερα οι εφαρμογές πολλές όπως τα έξυπνα αμάξια, το συνδεδεμένο σπίτι, η συνδεδεμένη βιομηχανία, το ψηφιακό πετρελαϊκό πεδίο, η έξυπνη πόλη και άλλα πολλά.

Το IoT εξελίσσεται γιατί φέρνει, και θα συνεχίσει να φέρνει, αλλαγή όπως ακριβώς και τα analytics. Αυτό φαίνεται λογικό καθώς η αναλυτική είναι παράγοντας κλειδί για να εφαρμοστεί καλύτερη αυτοματοποίηση και για παραγωγή περισσότερης πληροφορίας και γνώσης από τους τεράστιους όγκους δεδομένων που πλέον μπορούμε να αποθηκεύσουμε και να αναλύσουμε με σκοπό να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις και δράσεις στον άμεσο χρόνο.

Αλλά αυτό που τελικά κάνει τα analytics και το IoT να αναπτύσσεται δεν είναι οι υπολογιστές, τα ρομποτ κλπ. Στο κέντρο όλης αυτής της τεχνολογίας είναι οι άνθρωποι που είναι απαραίτητοι για να επιτευχθούν και να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά. Για να πετύχεις με τα Big Data πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχεις μαζί σου τους σωστούς ανθρώπους. Το ίδιο ισχύει για την επιτυχία στο IoT.

 

Πηγή: sas.com