8 Δεκεμβρίου 2023

Ανασκόπηση εβδομάδας 6/11/2023 - 12/11/2023

6/11/2023:Φάντασμα στη μηχανή: Ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI βλέπει το ChatGPT σε καλό δρόμο από την τεχνητή νοημοσύνη στην AGI

Η OpenAI, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Sam Altman, επιδιώκει την AGI δίνοντας προτεραιότητα στη συλλογιστική έναντι των δεδομένων. Το ChatGPT μειώνει το χάσμα μεταξύ ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ηθικά ζητήματα αναδύονται σχετικά με τη συνείδηση της AGI και την ανθρώπινη επιρροή.…Διαβάστε το άρθρο.

 

6/11/2023:Μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε εικόνες AI απευθείας στη γραμμή αναζήτησης Google

Η Google εισάγει τη δημιουργία εικόνων μέσω της υπηρεσίας Search Generative Experience (SGE), επιτρέποντας στους χρήστες να περιγράψουν τι θέλουν και να λάβουν τέσσερις επιλογές εικόνων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη. Οι εικόνες μπορούν να εξαχθούν και να χρησιμοποιηθούν με το Google Lens, αλλά απαιτείται εγγραφή και επιλογή SGE, καθώς και συγκεκριμένα κριτήρια.…Διαβάστε το άρθρο.

 

7/11/2023:Το νέο νομοσχέδιο της Γερουσίας προσπαθεί να προστατεύσει τους καλλιτέχνες από τα AI Deepfakes

Ο διακομματικός νόμος No FAKES Act επιδιώκει να καταστήσει τους δημιουργούς AI deepfake υπόλογους για τη χρήση εικόνων καλλιτεχνών χωρίς άδεια. Περιλαμβάνει εξαιρέσεις για τις ειδήσεις, τις δημόσιες υποθέσεις, τις αθλητικές εκπομπές και τα ιστορικά έργα, με την υποστήριξη της RIAA για την προστασία της δημιουργικής κοινότητας.…Διαβάστε το άρθρο.

 

8/11/2023:Το Character.AI εισάγει ομαδικές συνομιλίες όπου οι άνθρωποι και πολλά AI μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους

Το Character.AI παρουσιάζει το "Character Group Chat", το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ομαδικές συνομιλίες με συντρόφους AI ή ένα μείγμα ανθρώπων και AI, προωθώντας τις κοινωνικές συνδέσεις και τη συνεργασία. Η λειτουργία, αρχικά για τους συνδρομητές του c.ai+, ακολουθεί μια τάση σε πλατφόρμες όπως το Snapchat και το Meta. Η εφαρμογή Character.AI έχει κερδίσει δημοτικότητα, με 30 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και εκτιμώμενα έσοδα 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από αγορές εντός της εφαρμογής.…Διαβάστε το άρθρο.

 

9/11/2023:Το ChatGPT ανακάμπτει σε σχεδόν κορυφαία επίπεδα

Η διαδικτυακή επισκεψιμότητα του ChatGPT ανέκαμψε παγκοσμίως και στις ΗΠΑ, λόγω των φοιτητών που αναζητούν βοήθεια για το σπίτι και των βελτιώσεων του OpenAI. Οι μηνιαίες επισκέψεις έφτασαν τα 1,5 δισεκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, με αναμενόμενη αύξηση στα 1,7 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και 195 εκατομμύρια στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σημειώνοντας νέα ρεκόρ και διατηρώντας την κυριαρχία έναντι των ανταγωνιστών.…Διαβάστε το άρθρο. 

 

10/11/2023:Η καρφίτσα Ai Pin της Humane είναι ένα εναλλακτικό smartphone αξίας 700 δολαρίων που φοράτε όλη μέρα

Η νεοσύστατη εταιρεία Humane με έδρα το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε το Ai Pin, μια φορητή συσκευή που λειτουργεί ως εικονικός βοηθός, προβάλλοντας μια διεπαφή στην παλάμη του χρήστη. Με τιμή 699 δολάρια, στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης από το smartphone και στην ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής. Προβληματισμοί προκύπτουν σχετικά με τους πιθανούς περιορισμούς στις καινοτόμες λειτουργίες. Η Humane διερευνά ενοποιήσεις με την LG για τα σπίτια και τη Volvo για τα αυτοκίνητα.…Διαβάστε το άρθρο.