8 Δεκεμβρίου 2023

Ανασκόπηση εβδομάδας 13/11/2023 - 19/11/2023

 

13/11/2023:Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τους υπολογιστές και να ανατρέψει τη βιομηχανία λογισμικού

Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ένα μέλλον όπου προηγμένοι πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης θα μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές, προσφέροντας εξατομικευμένες εμπειρίες στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την παραγωγικότητα και την ψυχαγωγία. Βλέπει τους πράκτορες ως την επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα, αν και πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η δομή των δεδομένων και οι ηθικοί προβληματισμοί.…Διαβάστε το άρθρο.

 

14/11/2023:Το σκι γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο

Η απειλή των χιονοστιβάδων αυξάνεται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά η τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως το DJI Matrice 210, χρησιμοποιείται για την προστασία των χιονοδρόμων. Οι καινοτομίες στην πρόβλεψη χιονοστιβάδων και στον εξοπλισμό ασφαλείας διατηρούν σταθερά τα ποσοστά θανάτων στην Ευρώπη, παρά τους αυξημένους κινδύνους. Ο νέος εξοπλισμός, όπως το σακίδιο πλάτης Safeback SBX, φέρνει επανάσταση στην ασφάλεια από χιονοστιβάδες παρέχοντας στα παγιδευμένα θύματα εκτεταμένη παροχή αέρα.…Διαβάστε το άρθρο.

 

15/11/2023:Η Meta έχει μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και να σχεδιάσει τις σκέψεις σας

Η Meta έχει αναπτύξει μια τεχνολογία σάρωσης εγκεφάλου που χρησιμοποιεί τη μαγνητοεγκεφαλογραφία (MEG) για να μεταφράζει γρήγορα την εγκεφαλική δραστηριότητα σε ζωντανές εικόνες. Παρόλο που έχει δυνατότητες για εφαρμογές όπως η εικονική πραγματικότητα και η υποστήριξη των αναπηριών, οι δεοντολογικές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα των νοητικών δεδομένων και την ακρίβεια των εικόνων παραμένουν καίριες.…Διαβάστε το άρθρο.

 

16/11/2023:Νέα ασφαλείας αυτή την εβδομάδα: Αυτό το εργαλείο κρυπτομηχανισμού κλέβει μυστικά

Τα σημαντικότερα θέματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής αυτής της εβδομάδας: Το μέλλον του Τμήματος 702 είναι αβέβαιο, παραβίαση της Okta, γενετική τεχνητή νοημοσύνη για υλικό κατάχρησης, ισχυρισμός για bitcoin-κλειδωμένο USB hack, και ο κρυπτογραφικός ανθρακωρύχος StripedFly μολύνει 1 εκατ. συσκευές παγκοσμίως..…Διαβάστε το άρθρο.

 

17/11/2023:Γιατί να διαβάζετε βιβλία όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Chatbots για να τους μιλήσετε;

Οι εκδότες βιβλίων διερευνούν τα chatbots ως "συνομιλητές" για τους αναγνώστες, με νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η YouAI να αναπτύσσουν το Book AI για τη δημιουργία ενημερωμένων chatbots βιβλίων. Αυτά τα chatbots μπορούν να είναι χρήσιμα, ιδίως για τα σχολικά βιβλία, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας σαφήνεια, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πλήρη ανάγνωση ενός βιβλίου.…Διαβάστε το άρθρο.