14 Ιουλίου 2024

H Ovum αναγνωρίζει τη SAS ως ηγέτιδα στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

Ηγετική θέση στη “Λίστα Λύσεων Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου για Τράπεζες” της έγκριτης εταιρείας μελετών Ovum, κατέκτησε η SAS. Η μελέτη της Ovum παρέχει μια περίληψη των δυνατοτήτων της λύσης SAS Credit Risk Management που βασίζεται σε μια ποσοτική εκτίμηση της επιρροής της SAS στην αγορά, στην ποιότητα και το εύρος των παρεχόμενων λειτουργιών, καθώς και στη σχετική τεχνολογία της.

Οι λόγοι που ώθησαν την Ovum να τοποθετήσει τη SAS στις κορυφαίες θέσεις ήταν επειδή παρέχει “ισχυρές, ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν σημαντικά τμήματα του κύκλου ζωής της πίστωσης και της συνολικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Επιπλέον, προμηθευτές όπως η SAS έχουν μια καθιερωμένη παρουσία και δέσμευση στη διαχείριση των κινδύνων, αλλά και σε άλλους τομείς στον τραπεζικό κλάδο.”

H Ovum αναφέρει ότι “η SAS παρέχει μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη και ισχυρή λύση διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου συνδυάζοντας επιτυχημένα τις σχετικές τεχνολογίες και τη λειτουργικότητα του κινδύνου. Επιπλέον, η μεγάλη έμφαση στη διαχείριση κινδύνου παρέχει μια σταθερή βάση για την εταιρεία ώστε μακροπρόθεσμα να γίνει ο στρατηγικός προμηθευτής τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις που αναζητούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση των κινδύνων. Κατά συνέπεια, η Ovum πιστεύει ότι οι τράπεζες που επιδιώκουν να υλοποιήσουν μία λύση διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου από την οποία θα αποκομίσουν σημαντική αξία μακροπρόθεσμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουν τη SAS στις επιλογές τους.”

H SAS κατέκτησε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία “τόσο στον τομέα της στρατηγικής όσο και της υλοποίησης, αλλά και ως προμηθευτής μιας ολοκληρωμένης σειράς εργαλείων για την άντληση, τη μετατροπή, τον ‘καθαρισμό’ και την ‘καθοδήγηση’ των δεδομένων στην ‘αποθήκη’ του πιστωτικού κινδύνου. Εξίσου υψηλή βαθμολογία κατέκτησε η εταιρεία στην ευκολία και την έκταση με την οποία οι λύσεις της μπορούν να συνυπάρχουν, να συνδυάζονται και να συνεργάζονται με προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις άλλων προμηθευτών.”

Συνοπτικά, η ανάλυση της Ovum αναφέρει ότι “η SAS διαθέτει πολύ ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο για τις κάθετες λύσεις της, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της διαχείρισης των κινδύνων και ειδικότερα για τη διαχείριση δεδομένων, τα analytics και την επιχειρηματική ευφυΐα. Επίσης, η εταιρεία κατέχει ηγετικές θέσεις στην αγορά στους τομείς βαθμολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά και γενικότερα στη διαχείριση των κινδύνων όλων των τύπων. Επιπροσθέτως, με τη λύση SAS Detail Data Store for Banking, η SAS είναι ένας από τους ελάχιστους προμηθευτές που υποστηρίζει την ιδέα μιας επιχειρηματικής αποθήκης δεδομένων που λειτουργεί ως μια θεμελιώδη βάση δεδομένων για μια σειρά μεσαίων και back-office αναλυτικών εφαρμογών.”

“Η ανάγκη ύπαρξης μιας λύσης διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου που να μπορεί να προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες στρατηγικές βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής κινδύνου της SAS,” δήλωσε ο David Rogers, SAS Global Product Marketing Manager for Risk. “Το πιο σημαντικό είναι ότι η SAS μπορεί να προσφέρει μια ανοικτή λύση στην οποία όλες οι δυναμικές μπορούν να ακολουθηθούν και να κατανοηθούν από τους αναλυτές κινδύνων οι οποίοι, με τη σειρά τους μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις αιτήσεις για πληροφορίες από τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως οι ρυθμιστικές αρχές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.”

Δεν είναι τυχαίο ότι περισσότεροι από 200 οργανισμοί και επιχειρήσεις εμπιστεύονται τη SAS στη διαχείριση κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των: ABN AMRO (Ολλανδία), Allied Bank (Πακιστάν), Banca delle Marche (Ιταλία), BankWest (Αυστραλία), Barclays (Ην. Βασίλειο), BB&T (ΗΠΑ), Caisse Nationale des Caisses d'Epargne (Γαλλία), China Merchants Bank (Κίνα), CIMB Bank (Μαλαισία), Citibank Singapore (Σιγκαπούρη), EON Bank Group (Μαλαισία), First City Monument Bank (Νιγηρία), FirstBank of Nigeria (Νιγηρία), ING (Ολλανδία), Kookmin Bank (Κορέα), Minsheng Bank (Κίνα), Nottingham Building Society (Ην. Βασίλειο), Riyad Bank (Σαουδική Αραβία), Skye Bank (Νιγηρία), Swedbank (Σουηδία), Union Bank (ΗΠΑ), Vattenfall (Σουηδία) και Woori Bank (Κορέα).