8 Δεκεμβρίου 2023

Η SAS καινοτομεί με τη δημιουργία think tank στο χώρο της Υγείας

Ένα νέο οργανισμό που θα λειτουργεί στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών, αλλά και ως θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων, δημιουργεί η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics. Πρόκειται για το SAS Center for Health Analytics and Insights (CHAI), ένα Κέντρο Analytics και Γνώσης για το χώρο της Υγείας, το οποίο έχει σα στόχο να οδηγήσει σε ένα καλύτερο, πιο οικονομικά αποδοτικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, προωθώντας τις συνέργιες που μπορούν να επιφέρουν οι καινοτόμες χρήσεις των προηγμένων analytics σε όλο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών. Ανάμεσα στους τομείς που θα δοθεί έμφαση περιλαμβάνεται η ιατρική που βασίζεται σε ερευνητικές ενδείξεις, η κλινική έρευνα, η μείωση του κόστους και πολλές πτυχές της πελατειακής ευφυΐας. Για περισσότερα από 30 χρόνια, το αναλυτικό λογισμικό της SAS έχει αποδειχτεί ζωτικό εργαλείο στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών, ενώ για την ανάπτυξη του CHAI, η εταιρεία συνεργάζεται με ηγετικά στελέχη και αναλυτές από το συγκεκριμένο χώρο. “Η SAS αντιλαμβάνεται ότι διαδραματίζει έναν ειδικό ρόλο στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών. Τόσο ως εργοδότες όσο και ως καταναλωτές του χώρου, κατανοούμε και εμείς τα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει ο καθένας, καθώς τα συστήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις”, δήλωσε ο Jim Goodnight, CEO και συνιδρυτής της SAS. “Επενδύουμε στο CHAI, γιατί η SAS αναγνωρίζει την αξία της συνεργασίας μεταξύ όλων των κλάδων που εμπλέκονται στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο της υγείας.”

Οι στόχοι και η λειτουργία του Think Tank

Oι εμπειρογνώμονες το CHAI θα αναπτύξουν και θα διαδώσουν τη χρήση των προηγμένων analytics στους τομείς της υγείας και των βιοεπιστημών, με τις ακόλουθες μεθόδους:

 

  • Διεξαγωγή ερευνών στον κλάδο
  • Δημοσίευση των αποτελεσμάτων βέλτιστων πρακτικών
  • Συνεργασία με στελέχη και ενώσεις του κλάδου
  • Ανάπτυξη καινοτόμων προηγμένων εφαρμογών analytics
  • Συνδρομή σε επιχειρησιακά πλάνα

 

 

Το CHAI στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για καινοτομική συνεργασία με τρεις τρόπους:

 

 

  • Βελτιώνοντας την ιατρική περίθαλψη: “Η SAS διαθέτει ασύγκριτα μεγαλύτερη εμπειρία στην εφαρμογή προηγμένων analytics σε στοιχεία των ασθενών”, δήλωσε ο Dave Handelsman, Senior Manager of Analytical Consulting του CHAI και Product Manager στον τομέα Ανάπτυξης Φαρμάκων της SAS. “Από τη συνδρομή στην ανάπτυξη ιατρικών καινοτομιών με τεχνικές όπως οι κλινικές δοκιμές, μέχρι τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών μέσω τεκμηριωμένων προγραμμάτων ιατρικής, ο ρόλος των προηγμένων analytics είναι ζωτικής σημασίας.”
  • Ενισχύοντας την οικονομική απόδοση: “Κανείς δεν μπορεί να συζητήσει για υγειονομική περίθαλψη χωρίς να μιλήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις”, δήλωσε η Senior Health Plan Consultant του CHAI και πρώην Διευθύντρια του Business Transformation στο Blue Cross Blue Shield της Βόρειας Καρολίνας. “Ο κλάδος της ιατρικής ασφάλισης περνά από επιχειρηματικά μοντέλα χονδρικής σε μοντέλα λιανικής, η φαρμακευτική βιομηχανία αντιμετωπίζει πρωτοφανή κόστη στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και οι προμηθευτές πασχίζουν να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να γίνουμε εξυπνότεροι και τα analytics έρχονται να συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση βοηθώντας στη λήψη καλύτερων και πιο έγκαιρων οικονομικών αποφάσεων”.
  • Γνωρίζοντας τους πελάτες σε βάθος: “Η πολυπλοκότητα έχει αυξηθεί σημαντικά”, σημείωσε ο Brad Sitler, Senior Pharmaceutical Consultant του CHAI και πρώην Γενικός Διευθυντής εταιρείας στο χώρο του φαρμακευτικού marketing. “Η μεταστροφή της βιομηχανίας στην πράξη σημαίνει ότι ο καθένας αντιμετωπίζει νέους πελάτες. Ποιοι είναι αυτοί; Τι είναι αυτό που αναζητούν; Πώς θα πρέπει να τους συμπεριφερθώ; Και πώς μπορώ να οικοδομήσω μια σχέση που τελικά βελτιώνει τη ζωή των ασθενών, ενώ προστατεύει το απόρρητο των δεδομένων τους; Τα ερωτήματα αυτά οδηγούν σε ένα νέο επίπεδο ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των προηγμένων analytics από άλλους κλάδους σ’ αυτούς της υγείας και των βιοεπιστημών”.

 

Σχετικά με την SAS στο χώρο της Υγείας

Η SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία στο λογισμικό και τις υπηρεσίες analytics για το χώρο της Υγείας, παρέχοντας τις -καλύτερες στην κατηγορία τους- λύσεις για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης, την ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων, την εμβάθυνση των πελατειακών σχέσεων και τη συνέχιση των ιατρικών καινοτομιών. Οι κορυφαίες 25 ιατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες βασίζονται στη στρατηγική της SAS σχετικά με την κατάσταση της υγείας, την κερδοφορία, και τις προτιμήσεις και συμπεριφορές των πελατών που παράγουν χρήσιμες πληροφορίες για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.