19 Ιουλίου 2024

Η πατέντα της Emcien Corp. για την πρόβλεψη της ζήτησης που βασίζεται στα αγοραστικά πρότυπα των πελατών

Η νέα πατέντα υπογραμμίζει την καινοτομία στο χώρο της βιομηχανίας όσον αφορά τα analytics που βασίζεται σε διάφορα πρότυπα και που καθιστά ικανές τις εταιρείες να χρησιμοποιούν με στρατηγικό τρόπο τα Δεδομένα Μεγάλου Όγκου.

 

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, η υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Πατέντες και τα Εμπορικά Σήματα χορήγησε στην Emcien τη δεύτερη πατέντα της με τίτλο “Demand Modeling and Forecasting for Configurable Products or Services”. Τα διαμορφώσιμα προϊόντα προσφέρουν στους πελάτες επιλογές που δημιουργούν ποικιλίες προϊόντων. Κάτι τέτοιο εφαρμόζεται σε πολλές βιομηχανίες, όπως στις ασφαλιστικές και κατασκευαστικές εταιρείες, στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις τηλεπικοινωνίες και την υγεία.

 

Η τεχνολογία των predictive analytics, η οποία βασίζεται σε αγοραστικά πρότυπα πελατών σε πραγματικό και ιστορικό χρόνο, αντιπροσωπεύει το πιο αποδοτικό και κερδοφόρο μείγμα προϊόντων και/ή υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των περισσότερων πελατών. Η λύση εφαρμόζει τότε σενάρια τύπου «Τι γίνεται στην περίπτωση» όσον αφορά το προβλεπόμενο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών για τη μέτρηση της απήχησης στους υπάρχοντες πελάτες.