1 Οκτωβρίου 2023

Η Salesforce.com και η Oracle ανακοινώνουν νέα στρατηγική συνεργασία

Η Salesforce.com [NYSE:CRM] και η Oracle [NASDAQ:ORCL] ανακοίνωσαν μια ολοκληρωμένη συνεργασία με ορίζοντα εννέα ετών, που θα περιλαμβάνει τα τρία επίπεδα των υπολογιστικών συστημάτων cloud: εφαρμογές, πλατφόρμα και υποδομή.

Η Salesforce.com σχεδιάζει να προχωρήσει σε προτυποποίηση με βάση το λειτουργικό σύστημα Oracle Linux, τα ενοποιημένα συστήματα Exadata, την Oracle Database και την πλατφόρμα Middleware Java. Η Oracle σχεδιάζει να ενοποιήσει το salesforce.com με τις λύσεις Oracle Fusion HCM και Financial Cloud, καθώς και να παράσχει τη βασική τεχνολογία για τη λειτουργία των εφαρμογών και της πλατφόρμας της Salesforce.com. Η Salesforce.com θα προχωρήσει επίσης, σε υλοποίηση των Oracle Fusion HCM και εφαρμογών Financial cloud σε όλη την έκταση της εταιρείας.

Ο Marc Benioff, Chairman και CEO, Salesforce.com, δήλωσε:«Ο Larry και εγώ συμφωνούμε ότι η Salesforce.com και η Oracle πρέπει να ενοποιήσουν τα περιβάλλοντα cloud τους. Το CRM της Salesforce.com ενοποιημένο με τα Oracle Fusion HCM και Financial Cloud οδηγεί στο συγκερασμό των καλύτερων στοιχείων από δύο κόσμους: η απλότητα της Salesforce.com σε συνδυασμό με την ισχύ της Oracle.»

Ο Larry Ellison, CEO της Oracle, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Salesforce.com για να ενοποιήσουμε το δικό μας περιβάλλον cloud με το δικό τους. Όταν οι πελάτες επιλέγουν εφαρμογές cloud, προσδοκούν γρήγορες και χαμηλού κόστους υλοποιήσεις. Επίσης, προσδοκούν ότι οι ενοποιήσεις εφαρμογών θα λειτουργούν άμεσα – ακόμα και εάν οι εφαρμογές προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές. Για τους λόγους αυτούς, ο Marc και εγώ πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι εταιρείες μας να συνεργαστούν για να γίνει αυτό πραγματικότητα και να ενοποιηθούν τα περιβάλλοντα Cloud της Salesforce.com και της Oracle.»

Ο Parker Harris, συνιδρυτής και Executive Vice President της Salesforce.com, δήλωσε: «Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο σύνθετες συναλλαγές κάθε μέρα, μια υποδομή με Oracle Linux και Exadata θα κάνει τη Salesforce.com πιο αποδοτική και θα αυξήσει τα οφέλη για τους πελάτες μας. Η υλοποίηση ενοποιημένων συστημάτων Exadata στα κέντρα δεδομένων μας θα μας επιτρέψει να μειώσουμε σημαντικά τα συνολικά κόστη υλικού εξοπλισμού, χώρου και ενέργειας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους πελάτες μας υψηλότερη απόδοση και βελτιωμένη αξιοπιστία.»