8 Δεκεμβρίου 2023

Η Couchbase απέκτησε $60 Εκατομμύρια χάρη στην Αύξηση Ζήτησης των Big Data

Όσο οι ανάγκες για νέα εργαλεία υποδομών πληροφορικής αυξάνονται, χάρη στη ζήτηση διανεμημένης πληροφορικής και τη διάδοση των κινητών συσκευών, οι startup εταιρίες που εστιάζουν σε διαχείριση νέων δεδομένων και τεχνολογίες επεξεργασίας δεδομένων ετοιμάζονται νε περάσουν στην νέα γενιά πληροφορικής.

Η Couchbase, που έχει συγκεντρώσει $60 εκατομμύρια από μια χρηματοδότηση από τους νέους επενδυτές WestSummit και Accel Growth Fund, είναι η τελευταία από τις εταιρίες βάσης big data που ετοιμάζει τον εξοπλισμό της για να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να συνεχίσει την έρευνά της και της αναπτυξιακές της δραστηριότητες.

Η Mountain View, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, συνεργάζεται με την Mountain View, καθώς είναι μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες startup που εργάζεται με διαχείριση λειτουργικών δεδομένων.

Σε αντίθεση με προμηθευτές που έχουν βάση hadoop όπως η Cloudera, που κέρδισε χρηματοδότηση πάνω από $1 δισεκατομμύριο για την καλύτερη απόδοση στην επεξεργασία των δεδομένων των βάσεων δεδομένων, οι Couchbase και MongoDB αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διαχείρισης και αποκατάστασης δεδομένων, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Couchbase, Bob Wiederhold.

«Έχεις τεράστιο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τις εφαρμογές σου, άρα έχεις τεράστιο αριθμό λειτουργιών βάσεων δεδομένων που χρειάζονται στήριξη,» ανέφερε ο Wiederhold. Παλιότερες τεχνολογίες βάσεων δεδομένων έχουν συγκεντρωθεί και εν τέλει έχουν έλλειψη των δυνατοτήτων για την αναβάθμισή τους, ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση όσο και οι διανεμημένες βάσεις δεδομένων όπως η Couchbase, ανέφερε.

Το νέο κεφάλαιο από τις WestSummit και Accel Growth θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά των big data, που τώρα σημειώνουν πωλήσεις $16,1 δισεκατομμυρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ομάδα αναλυτών IDC.

Μια περιοχή που θα εστιάσει η Couchbase είναι η εξάπλωση των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας, που λάνσαρε τον Μάιο.

Η βάση δεδομένων για τα κινητά, δηλαδή αυτό που πουλά τώρα η Couchbase, επιτρέπει στις εφαρμογές στα κινητά να τρέχουν ακόμα και όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

«Σήμερα, όταν τρέχεις μια εφαρμογή στο κινητό σου, σκέφτεσαι την περίπτωση που δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο ή αν η σύνδεση αυτή είναι κακή. Κάτι γίνεται και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή,» αναφέρει ο Wiederhold. «Αν μπορούσες να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου στο κινητό σου, θα μπορούσες να λαμβάνεις απαντήσεις πολύ ταχύτερα, και όταν θα είχε σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μπορούσες να συγχρονίσεις τα δεδομένα σου με το cloud.»

Αυτή είναι βασικά η λειτουργία που προσφέρουν τα προϊόντα για κινητά της Couchbase. «Η αλλαγή σε κινητά είναι τεράστια τάση σήμερα και όλο και περισσότεροι αναπτύσσουν πρώτα εφαρμογές για κινητά… Πιστεύουμε ότι αυτή η βάση δεδομένων για κινητά θα είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογίες για την δημιουργία πολύ καλών εφαρμογών.»

Πέρα από τα κινητά, ο διευθύνων σύμβουλος της Couchbase βλέπει και άλλες ευκαιρίες για παγκόσμια ανάπτυξη – άλλος ένας λόγος για την πρόσθεση της WestSummit, ενός ταμείου επενδύσεων από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ο Raymond Yang, συνιδρυτής και συνεργάτης στην WestSummit, θα έχει θέση στο ΔΣ της Couchbase.

Η Couchbase ξεκίνησε από την ένωση δύο μικρότερων εταιριών με βάσεις δεδομένων το 2011, της CouchOne και της Membase.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από $100 εκατομμύρια μέχρι σήμερα από επενδυτές όπως οι Accel Partners, Mayfield Fund, North Bridge Venture Partners, Ignition Partners, και Adams Street Partners.