19 Ιουλίου 2024

Οι Duke, NYU και άλλες σχολές συνεργάζονται με την Bayes Impact για να βοηθήσουν τους φοιτητές να λύνουν μεγάλα προβλήματα με big data

Η Bayes Impact, μια μη κερδοσκοπική εταιρία με έμφαση στα big data, προωθεί το πανεπιστημιακό της πρόγραμμα πιλοτικά σε πέντε πανεπιστήμια φέτος το φθινόπωρο. Η ιδέα είναι να δώσει ευκαιρίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές να δώσουν λύσεις σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου χρησιμοποιώντας τα big data.

Συμμετέχουν τα εξής πανεπιστήμια: University of California, Berkeley, Duke University; New York University; Northwestern University; και το University of San Francisco.

Το πρόγραμμα είναι ένας νέος τρόπος συνδυασμού ταλέντων και πρακτικών προκλήσεων, δεδομένου ότι η ζήτηση για επιστήμονες δεδομένων είναι μεγάλη, και δεδομένου ότι τα σεμινάρια βοηθούν στη διαφοροποίηση, καθώς τα προγράμματα κατάρτισης πολλαπλασιάζονται. Το πρόγραμμα «Από την Επιστήμη στην Επιστήμη των Δεδομένων» στο Λονδίνο, για παράδειγμα, επίσης εστιάζει στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων καθώς εκπαιδεύει διδακτορικούς φοιτητές και επιστήμονες. Αλλά η έμφαση του Bayes Impact είναι σε κοινωνικά προβλήματα και αυτό το διαφοροποιεί.

«Γενικά αυτό που συμβαίνει με τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι ότι έχουν σημαντικότατα προγράμματα, όπου εφαρμόζονται οι ικανότητες των φοιτητών σε πραγματικά πρότζεκτς, ή σε ένα κατασκευασμένο πρότζεκτ», ανέφερε ο Jiang. Αυτό που τους παρέχουμε είναι να κάνουν ένα πρότζεκτ, όχι όμως πχ για το Twitter, αλλά για τον Ερυθρό Σταυρό ή για οποιοδήποτε άλλη μη κερδοσκοπική εταιρία ή οργάνωση πολιτών».

Οι φοιτητές θα εργάζονται σε ομάδες των δύο ή των δέκα για ένα και μοναδικό πρότζεκτ για 6 έως 10 μήνες. Τα προηγούμενα πρότζεκτ περιλαμβάνουν «εντοπισμό απατών και κινδύνου πίστωσης για μικρές μη κερδοσκοπικές εταιρίες» και «εντοπισμό προληπτικών δεικτών και βιοδεικτών για το Πάρκινσον».

Η Bayes Impact επίσης παρέχει πολλές συμβουλές σε φοιτητές από βετεράνους της βιομηχανίας επιστήμης δεδομένων και από μέλη των σχολών. Για παράδειγμα, η εταιρία αναζητά επιστήμονες δεδομένων από το Research Triangle της Βόρειας Καρολίνας μέχρι φοιτητές του Duke University.

Και οι δύο ομάδες συμπληρώνονται μεταξύ τους, σύμφωνα με την οπτική γωνία του Jiang. Μέλη της βιομηχανίας παρέχουν πρακτικές ικανότητες και λύσεις σε φοιτητές. Οι καθηγητές παρέχουν τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους, καθώς και την εμπειρία τους στην επιστήμη δεδομένων, ειδικά όταν σχετίζεται με την υγεία και την παιδεία.