14 Ιουλίου 2024

4 Στατιστικές για Business Intelligence που θα σας εκπλήξουν

1. Τα επενδυτικά κέρδη από τη ΒΙ είναι πάνω από 100%

Η Nucleus Research εξετάζει διάφορες περιπτώσεις για να εντοπίσει κατά πόσο οι εταιρίες έχουν κέρδη από τις επενδύσεις σε ΒΙ. Για κάθε δολάριο που σπαταλείται σε ΒΙ, οι ερευνητές εντόπισαν ότι η επιστροφή είναι $10,66. Τα αποτελέσματα ενθαρρύνουν διευθύνοντες οικονομικούς συμβούλους που δεν επιθυμούν να επενδύσουν χρόνο και πηγές σε νέες τεχνολογίες. Οι επενδύσεις σε big data επιφέρουν μεγάλα μερίσματα.

 

2. 74% των εταιριών που δεν χρησιμοποιούν ΒΙ επηρεάζονται αρνητικά

Οι εταιρίες που δεν εκμεταλλεύονται προς όφελός τους λογισμικό ΒΙ πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα που συλλέγονται χειροκίνητα. Μόνο για τις αναφορές, γίνεται κατασπατάληση χρόνου και μπορεί να γίνουν ανθρώπινα λάθη. Από αυτές τις εταιρίες, σχεδόν τα ¾ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές τους δραστηριότητες εξαιτίας της έλλειψης προσαρμοστικότητας, σύμφωνα με την Info Tech, μια ερευνητική ομάδα σε θέματα ΙΤ. Και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει καν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει χαθεί από τις εταιρίες που δεν χρησιμοποιούν τα ΒΙ και για άλλους σκοπούς, όπως την βελτίωση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

 

3. 99,5% των νέων δεδομένων δεν αναλύεται η χρησιμοποιείται ποτέ

Το ποσοστό των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στο διαδίκτυο διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια, σύμφωνα με το MIT Technology Review, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό μένει άθικτο στον κυβερνοχώρο. Το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων αυτών, το 75%, δημιουργείται από τους καταναλωτές. Περιλαμβάνει κατέβασμα ταινιών, emails, κλήσεις VoIP, και εντοπισμό θέσεις κινητών. Είναι ξεκάθαρο ότι εκεί έξω βρίσκεται ένα χρυσορυχείο πληροφοριών που περιμένει να εξορυχτεί.

 

4. Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τα analytics είναι πέντε φορές πιο πιθανό να λάβουν ταχύτερα αποφάσεις

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και στις επιχειρηματικές διαδικασίες, και δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ταχύτερη λήψη αποφάσεων είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα. Οι ταχύτερες αποφάσεις από τα εργαλεία που περιλαμβάνουν δεδομένα πραγματικού χρόνου, κρατούν ενημερωμένους τους χρήστες για το πώς δημιουργούνται τα δεδομένα. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως fast data, μια ομάδα τεχνολογιών που κάνουν συλλογικά την ΒΙ ταχύτερα, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Γι’ αυτό ο Nati Shalom, διευθύνων τεχνολογικός σύμβουλος και ιδρυτής της GigaSpaces, έγραψε ότι αφού τόσες εταιρίες χρησιμοποιούν τα big data, τα fast data είναι ο τρόπος που οι καινοτόμες εταιρίες κερδίζουν στο ανταγωνιστικό μέρος.