4 Ιουνίου 2023

Το 2008, η κυβέρνηση απείλησε να επιβάλει πρόστιμο στηνYahoo $250.000 την ημέρα αν δεν τις παρέδιδε δεδομένα χρηστών

Το 2008, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε τη Yahoo με $250.000 την ημέρα αν δεν παρέδιδε δεδομένα χρηστών λόγω του αμφιλεγόμενου προγράμματος PRISM της NSA, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Το έγγραφο 1.500 σελίδων αναφέρεται στην όλη δικαστική διαμάχη της Yahoo ενάντια στους νόμους παρακολούθησης των ΗΠΑ – που είναι μέρος του προγράμματος PRISM, με το οποίο επιθυμούσε να αποκτήσει δεδομένα από διάφορους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Apple, Microsoft, Facebook, και Yahoo — τους οποίους χαρακτηρίζει αντισυνταγματικούς.

 

Η Yahoo έχασε την δικαστική διαμάχη και έπρεπε να παραδώσει όλα τα μετα-δεδομένα email που της ζητήθηκαν. (Όχι το περιεχόμενο τωνemails, αλλά πληροφορίες για το ποιος έστελνε σε ποιον και πότε). Όπως αναφέρει και ο Craig Timberg της Washington Post, ο ομοσπονδιακός δικαστής William Cryson, που προεδρεύει στο Εφετείο Ξένης Παρακολούθησης, ζήτησε να αποσφραγιστούν αυτά τα έγγραφα. Το πρόγραμμα PRISM εγκαταλείφτηκε το 2011, κα αποκαλύφθηκε στο κοινό από τον Edward Snowden.Πηγή : www.businessinsider.com