2 Μαϊος 2024

Οι Capitals προσέλαβαν για σύμβουλο αναλύσεων τον Tim Barnes, γνωστό ως Vic Ferrari

Η ομάδα Washington Capitals προσέλαβε τον Tim Barnes ως σύμβουλο αναλύσεων, φέρνοντας στην ομάδα έναν από τους στατιστικά πιο παλιούς πρωτοπόρους της κοινωνίας και από τους πιο πασίγνωστους καινοτόμους, ανακοίνωσε η ομάδα πρόσφατα. Ο Barnes διηύθυνε την ιστοσελίδα timeonice.com, που είναι εκτός σύνδεσης πλέον και που κατάρτιζε δεδομένα για προηγμένες στατιστικές όπως οι Corsi και Fenwick – δυο ιδιόκτητες μετρήσεις για τον δίσκο στο χόκεϊ. Επίσης, έγραφε στο μπλογκ Irreverent Oilers Fans με το ψευδώνυμο Vic Ferrari (μια αναφορά στον αναπληρωτή του χαρακτήρα Latka στη φαρσοκωμωδία Taxi από τον Andy Kaufman).     

“Είναι χαρά μας να έχουμε τον Tim Barnes ως σύμβολο αναλύσεων”, δήλωσε  ο γενικός διευθυντής Brian MacLellan. “Ο Tim έχει μεγάλη πείρα και καλή φήμη σε αυτό τον τομέα. Θα είναι πολύτιμος για την οργάνωσή μας”. Παρόλο που οι Capitals και πιο συγκεκριμένα ο βοηθός του γενικού διευθυντή, Don Fishman, έχουν εξετάσει αναλύσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, η συγκεκριμένη πρόσληψη τους βάζει περισσότερο στο δημόσιο ανταγωνισμό των αναλύσεων, ανέφερε αυτό το καλοκαίρι μια διευρυμένη ομάδα από στατιστικούς συγγραφείς και γκουρού. Σε μια συνέντευξη νωρίτερα αυτό το μήνα, ο MacLellan ανέφερε “οι Capitals είχαμε μερικούς υποψηφίους που ψάχναμε για να μας βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα”.

“Πιστεύω ότι κοιτάς τις αναλύσεις όπως η μαθηματική πλευρά, η επιστημονική πλευρά”, είπε ο  MacLellan. “Υπάρχει αυτή η αίσθηση. Πρέπει να εξισορροπήσεις και τις δυο πλευρές. Εξακρίβωσε το τι βλέπεις ή ξεκίνα μια μεγάλη συζήτηση του “βλέπω αυτό και οι αριθμοί μου λένε αυτό”. Μετά πας πίσω και αξιολογείς ξανά”.

“Ο Elliote Friedman ξεσκέπασε τον Barnes φτιάχνοντάς του ένα καλοκαιρινό προφίλ. Ο Corey Pronman του καναλιού ESPN τον περιέγραψε ως σημαντικό καινοτόμο για πράγματα όπως η χρήση του Corsi, η αξία ποιότητας του ανταγωνισμού, η επίδραση της ζώνης ξεκινάει, το “χτύπημα” του ποσοστού της οπισθοχώρησης, το πόση αξία έχει το επίπεδο της ομάδας Corsi και το πόσο κοντά συσχετίζεται στο επίπεδο ομάδας το να σκοράρεις στις ευκαιρίες διαφορετικά.

Σύμφωνα με τον Friedman, ο Barnes είναι 47 χρονών. “Πρόκειται για ένα μηχανικό που μετακινήθηκε προς τον τομέα των οικονομικών από την Alberta, πήγε στο πανεπιστήμιο του Calgary και έζησε στην Αγγλία, στο Τορόντο και στο Έντμιντον προτού εγκατασταθεί στο Σικάγο, όπου ζει σήμερα. Αξίζει να διαβάσει κανείς όλο το προφίλ του Barnes, μόνο και μόνο για να ξεσκεπάσει το μυστήριο για την αληθινή του ταυτότητα. Στην πληροφορία keep-up-or-get-left-behind του NHL (εθνική οργάνωση του χόκεϊ), οι Capitals πήδηξαν προς τα πάνω.

“Αυτό που εξετάζουμε, είναι μέρος της μεθόδου μας”, επεσήμανε ο MacLellan πρόσφατα. “Πιστεύω ότι εξελισσόμαστε καθώς η πληροφορία εξελίσσεται. Χρησιμοποιούμε δεδομένα. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη χρήση των δεδομένων και κοιτάζουμε το πώς μπορούμε να παίρνουμε ακριβή δεδομένα. Εξελισσόμαστε μαζί με όλα τα δεδομένα. Οι αναλύσεις εξελίσσονται και αυτές με τη σειρά τους. Προσπαθούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να πετύχουμε πρόοδο.


Πηγή:  www.washingtonpost.com