19 Ιουλίου 2024

Με τη Prayas Analytics, retailers can use in-store footage to Become more efficient

Η Startup Prayas Analytics αναφέρει ότι προσφέρει έναν νέο τρόπο στους καταστηματάρχες τούβλων και κονιάματος για να μειώσουν την ώρα αναμονής των πελατών και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Η εταιρία ιδρύθηκε από τους Yash Kothari και Pranshu Maheshwari, που είναι και οι δύο στο τελευταίο έτους του προπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Wharton και στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Έλαβαν υποστήριξη από το Dorm Room Fund, που λειτουργεί από φοιτητές και προσφέρει συμβουλές και $20.000 χρηματοδότηση.

Η ιδέα της προσφοράς διαδικτυακά analytics για πραγματικά καταστήματα γίνεται όλο και πιο κοινότυπη, ειδικά από τότε που, όπως και η Prism Skylabs, η Prayas σχεδίασε να λαμβάνει τα δεδομένα της από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα καταστήματα (Η Prism υποστηρίζεται από την CrunchFund — που, όπως και η TechCrunch, ιδρύθηκε από τον Michael Arrington, και χρηματοδοτείται εν μέρει από τον ιδιοκτήτη της TechCrunch, την AOL). Η διαφορά, σύμφωνα με τον Kothari, είναι ότι η Prayas απλά παρατηρεί την συμπεριφορά των καταναλωτών “στο ταμείο και γύρω από αυτό”.

Ο Kothari διαφοροποίησε επίσης την προσέγγισή του από αυτές των Euclid και Nomi, που δίνουν έμφαση κυρίως στο μάρκετινγκ και παρά στους καταναλωτές και στις λειτουργίες.

Η Prayas ανέφερε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει την έρευνα  «a Fortune 200 retailer,” όπου ανακάλυψε ότι το 4% των πελατών μέσα στο κατάστημα εγκατέλειπαν τις αγορές τους, και αυτοί ακριβώς περίμεναν 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα παραπάνω από ότι ο μέσος πελάτης. Αυτό το εύρημα θα επιτρέψει σε κάθε επιχείρηση να γίνει καλύτερη στην λειτουργία των ταμείων τους.

Για να γίνει η ανάλυση αυτή, ο Maheshwari ανέφερε ότι η Prayas χρησιμοποιεί «τεχνολογίες βίντεο εκτός ραφιού» σε συνδυασμό με «προηγμένα μοντέλα στατιστικής και προβλέψεων». Παραδέχτηκε βέβαια ότι το προϊόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Υπολόγισε ότι η εταιρία λειτουργεί τώρα κατά 60% από ανάλυση της τεχνολογίας, και κατά 40% με χειροκίνητη ανάλυση, αλλά ο στόχος είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο η χειροκίνητη με την πάροδο του χρόνου.


Πηγή : techcrunch.com